"Barcelona" un Madrides "Real" piedzīvo pirmos zaudējumus Spānijas čempionāta spēlēs

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Spānijas futbola grandi "Barcelona" un Madrides "Real" trešdien piedzīvoja pirmos zaudējumus šīs sezonas Spānijas čempionāta spēlēs, abām komandām neveiksmes piedzīvojot viesos.

"Barcelona" pretinieku laukumā cieta negaidītu zaudējumu pret "Leganes" komandu ar 1:2 (1:0), jo otrajā puslaikā ielaida divus vārtus 68 sekunžu laikā.

Rezultātu 12.minūtē atklāja Katalonijas kluba futbolists Filipe Koutinju, taču spēles otrajā daļā "Barcelona" komanda cieta krahu, jo vispirms Nabils el Zārs 52.minūtē atjaunoja neizšķirtu, bet 68 sekundes vēlāk Oskars Rodrigess pēc rupjas Žerāra Pikē kļūdas, kurš neizsita bumbu, "Leganes" izvirzīja vadībā ar 2:1.

Lai gan spēlē vēl atlika pietiekoši daudz laika, "Barcelona" nespēja izglābties un vietējā čempionātā piedzīvoja vien otro zaudējumu 17 mēnešu laikā.

"Man jāuzņemas vaina, jo zaudējuma gadījumā treneris allaž ir atbildīgs par rezultātu. Iespējams, ka varēja izvēlēties citu sastāvu, taču čempionātu nevar aizvadīt tikai ar 11 spēlētājiem," pēc mača sacīja "Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde, kurš šoreiz sākumsastāvā nelaida Luisu Svaresu un Žordi Albu, kas vēlāk laukumā devās uz maiņu.

"Mums nav attaisnojuma. Vainīga visa komanda, nevis atsevišķi spēlētāji, jo šie trīs zaudētie punkti mums var daudz maksāt sezonas beigās," piebalsoja Barselonas kluba pussargs Serhio Buskets.

Tikmēr Madrides klubs viesos ar 0:3 (0:3) kapitulēja "Sevilla" komandai, kas aizvadīja lielisku spēles sākumu, visus trīs vārtus iesitot jau līdz mača 39.minūtē.

Mājiniekiem divas reizes precīzs bija Andrē Silva, kurš izcēlās 17. un 21.minūtē, bet graujošu pārsvaru panāca Visams Ben Jeders.

"Real" iepriekšējo reizi vietējā čempionātā pēc pirmā puslaika ar 0:3 bija zaudējusi 2003.gadā.

Vēl vienā mačā "Valencia" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Vigo "Celta", bet "Villarreal" viesos ar 3:0 (0:0) pārspēja Bilbao "Athletic" futbolistus.

Tikmēr vēl otrdien Madrides "Atletico" mājās ar 3:0 (3:0) uzvarēja "Huesca" vienību, kopvērtējumā pietuvojoties līderiem.

"Barcelona" un Madrides "Real" tagad ir pa 13 punktiem sešās spēlēs, divus punktus atpaliek Madrides "Atletico", bet pa desmit punktiem ir "Sevilla", "Alaves" un Barselonas "Espanyol" rēķinā.

Zīmīgi, ka teicami sezonu sākusī "Alaves" ceturtdien var panākt abus līderus, jo sestās kārtas spēlē uzņems "Getafe" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu