Voins: Mums jādara viss, lai Latvijas-Igaunijas līga būtu interesantāka skatītājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins
Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins Foto: Edijs Pālens/LETA

"OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas rīkotāji no kopīgā turnīra cer uz sportiskiem un finansiāliem ieguvumiem, ceturtdien līgas prezentācijas pasākumā žurnālistiem sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) un Igaunijas Basketbola federācijas vadītāji.

Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas. Latviju pārstāvēs "Ventspils", "VEF Rīga", "Jūrmala", "Ogre", "Latvijas Universitāte" (LU), "Jēkabpils"/"SMScredit.lv", "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA).

Savukārt Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte" (TU), Raplas "Avis Utilitas", Pērnavas "Sadam", "Valga"/"Valka", TTU KK un TLU/ "Kalev".

Čempionāts sāksies piektdien ar abu valstu čempionu - "Kalev"/Cramo" un "Ventspils" dueli. Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

"Pēdējos gados mūsu sadarbība ar Igauniju ir virzījusies labi. Ciešāka sadarbība sākās no 2013.gada, kad aizsākās Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu līga. Ļoti labs piemērs sadarbībai bija iepriekšējā sezonā aizvadītā Zvaigžņu spēle Tallinā, kas pulcēja rekordlielu skatītāju skaitu. Nav pārsteigums, ka nolēmām spert nākamo soli, veidojot šo līgu," sacīja LBS prezidents Valdis Voins.

"Mums jādara viss, lai šis produkts būtu interesantāks skatītājiem, turklāt domāju, ka līdz ar šo turnīru daudziem klubiem tas dos iespēju piesaistīt papildus finansējumu. Prieks, ka saglabājies "OlyBet" sponsors. Galvenais neveikt krasus secinājumus pēc pirmajām nesaskaņām, bet izvērtēt šo procesu un virzīties tālāk," sprieda LBS vadītājs.

Tikmēr viņa kolēģis Jāks Salumets neslēpa, ka šis turnīrs ir ļoti svarīgs Igaunijas basketbola nākotnei.

"Igaunija ir sporta valsts un domāju, ka mums ir svarīgi spēlēt arī izbraukumos citās valstīs. Domāju, ka tas pacels basketbola līmeni gan Latvijā, gan Igaunijā. Šobrīd gan jāatzīst, ka Latvijas basketbola līmenis ir augstāks nekā Igaunijā," bilda kaimiņvalsts basketbola dzīves vadītājs.

Tāpat kā iepriekš Latvijas Basketbola līgai (LBL), arī kopīgā turnīra ģenerālsponsors būs "OlyBet".

"Mums "OlyBet" sporta bārā šis lēmums turpināt atbalstīt apvienoto līgu nāca bez grūtībām, jo esam bijuši LBL ģenerālsponsors un šobrīd pilnībā atbalstām ideju, ka nepieciešams spert soli tālāk un paplašināt līdzšinējo formātu, piesaistot kaimiņus no Igaunijas. Domāju, ka tas nāks par labu gan sportistiem, gan klubiem, kā arī līdzjutējiem un sponsoriem. Mēs esam priecīgi par šādu notikumu pavērsienu un ceram uz ilgu sadarbību, ka šis projekts būs ilglaicīgs," norādīja "OlyBet Sports Bar" vadītājs Gints Pakārklis.

Latvijas un Igaunijas Basketbola līgas spēles tiks translētas "Best4Sport TV" televīzijas kanālā.

"Šis starpsezonas periods organizatoriski ir bijis izaicinājumu pilns. Prieks, ka mums ir izdevies pastiprināt attiecības ar mūsu līdzšinējiem sponsoriem, kuri atbalsta vairāku gadu garumā. Starpsezonā ir izdarīts daudz un ir izveidota arī jauna identitāte, kā arī jauna mājaslapa. Sacensības būs aizraujošas, jo beidzot visām komandām ir divu apļu turnīrs un tām būs vienāds spēļu skaits. Ir jauns turnīra formāts un trofeja, tāpēc domāju, ka būs aizraujošas sacensības. Piektdien ir atklāšanas spēle, kura būs vērojama "Best4Sport TV", kas jau no pagājušās sezonas nodrošina spēles HD kvalitātē," skaidroja LBS līgu direktors Edgars Bērziņš.

Tikmēr "Lattelecom" pārstāvis Jurģis Ozoliņš kompānijas vārdā pauda gandarījumu, ka jau trešo gadu turpinās sadarbība ar vietējiem basketbola klubiem, kas tagad jau ir arī starptautiska.

"Domāju, ka esam šajā laikā trāpījuši uz basketbola popularitātes viļņa. Šobrīd varam redzēt gan NBA aktuālākās tiešraides, gan arī Spānijas līgu, "VEF Rīga" un "Ventspils" starptautisko turnīru spēles. Kopumā esam gandarīti par šo sadarbību un prieks, ka tā paceļas jaunā līmenī," atzina Ozoliņš.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu