Igaunijā caur robežpunkta rentgena aparātu izlaiž divgadīgu bērnu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arved Breidaks/Postimees

Šīs nedēļas sākumā satraucošus brīžus piedzīvoja kāda ģimene – tās divus gadus vecs bērns nokļuva Igaunijas-Krievijas robežpunkta rentgena aparātā, kurš paredzēts kontrabandas meklēšanai robežu šķērsojošās automašīnās, vēsta Igaunijas medijs “Postimees”.

Anti Kivi ģimene pārcēlusies uz dzīvi Krievijā, netālu no Igaunijas un Krievijas robežas, tomēr ģimenes dzīve joprojām lielā mērā ir saistīta ar Igauniju.

Pirmdienas rītā Kivi devās uz darbu Krievijā, bet viņa sieva veda bērnu uz bērnudārzu, kas atrodas Igaunijas dienvidaustrumu pilsētā Veru.

Robežu viņa šķērsoja robežpārejas punktā Lahumā.

Uz robežas muitas darbinieki nolēma veikt automašīnas pārbaudi.

Sievietei palūgts uzgaidīt robežpunkta telpās, bet viņas bērns palicis automašīnā bērnu sēdeklītī.

Bērna mātei neviens nav pateicis, ka automašīna tiks pārbaudīta Laumā robežpunktā ierīkotajā rentgena aparātā.

Savukārt darbinieks, kas veicis automašīnas pārbaudi, nav pamanījis, ka automašīnā palicis bērns.

Ģimene tagad gatavojas sūdzēt tiesā Igaunijas Nodokļu un muitas departamentu, uzskatot, ka bērns ticis pakļauts potenciāli bīstamam starojumam.

Dienesta pārstāvji jau atvainojušies ģimenei par darbinieka pieļauto kļūdu, norādot, ka pret attiecīgo darbinieku sākta disciplinārlieta.

Tikmēr eksperti uzsver, ka bērna veselībai šis gadījums nekādus draudus nerada, tāpēc bērna vecākiem neesot iemesla satraukumam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu