Rīgas "Dinamo" piedzīvo zaudējumu pret HK "Soči" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mājas spēli aizvadīja Rīgas "Dinamo" hokejisti, kuri "Arēnā Rīga" spēkiem mērojās ar Krievijas vienību HK "Soči". Aizvadot neizteiksmīgu spēli, "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar 1:4 (0:2;0:0; 1:2). Vienīgos vārtus Rīgas komandas labā guva Linuss Videls. 

Rīgas "Dinamo" labā vienīgos vārtus guva komandas rezultatīvākais hokejists Līnuss Videls, kamēr "Soči" rindās vārtus iemeta Kirils Kapustins, Ņikita Točickis, Ņikita Ščitovs un Damirs Rahimuļins.

Pirms šī mača "Soči" vienībai bija četru zaudējumu sērija, turklāt iepriekšējās septiņās spēlēs Soču komanda spēja uzvarēt tikai vienā spēlē.

Šis Latvijas komandai ir pārliecinošākais zaudējums šajā sezonā.

Jau pašā spēles ievadā "Soči" hokejisti centās apdraudēt Kristera Gudļevska sargātos vārtus, tomēr latviešu vārtsargs bija veiksmīgs. Tiesa, mājiniekiem mačs sākās neveiksmīgi, jo vārti tika zaudēti jau trešajā minūtē - Gudļevskis atsita metienu, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Kapustins. Pāris minūtes vēlāk Rīgas "Dinamo" tika pie pirmās iespējas spēlēt vairākumā, tomēr šo divu minūšu laikā neko ievērības cienīgu rīdzinieki gan neizveidoja.

Savukārt dueļa 11.minūtē Rīgas komanda nonāca iedzinējos jau ar 0:2, kad partnera ripas lidojuma virzienu pielaboja Točickis, dubultojot viesu pārsvaru. Šāds notikumu pavērsiens treneriem lika veikt vārtsargu rokādi - Timurs Biļalovs stājās Gudļevska vietā, turklāt latvietis pirmajā periodā nomainīts jau divos mačos pēc kārtas.

Lai arī Latvijas klubs bija nonācis iedzinējos jau ar divu vārtu pārsvaru, tam pirmā perioda turpinājumā nekādi neizdevās pārņemt iniciatīvu, notikumus laukumā diktējot Soču hokejistiem. Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar 2:0 par labu "Soči" komandai.

Arī otrajā trešdaļā "Soči" spēlēja aktīvu hokeju, kas rīdziniekiem lika spēlēt vairāk no aizsardzības. Latvijas komandas hokejisti kādu brīdi pat bija iespiesti savā zonā, kas rīdzinieku galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam lika ņemt pusminūtes pārtraukumu, lai spēlētāji varētu atjaunot spēkus. Tiesa, neilgi pēc spēles atsākšanās Andris Džeriņš pamanījās nopelnīt divu minūšu noraidījumu. Vairākuma laikā "Soči" atkal radīja spiedienu uz mājinieku vārtiem, kā rezultātā mājiniekiem bija lielas problēmas raidīt ripu ārpus savas zonas.

Viena hokejista pārsvaru "Soči" gan neizmantoja, bet 34.minūtē vairākumā spēlēt jau varēja Rīgas "Dinamo". Divu minūšu laikā neko sakarīgu izveidot tā arī neizdevās. Izskatījās, ka šajā spēlē rīdziniekiem trūka emociju, bet rezultāts otrajā trešdaļā tā arī nemainījās, taču noslēdzošajās sekundēs par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju noraidījumu saņēma Miķelis Rēdlihs.

Vairākumu "Soči" gan neizmantoja, rīdziniekiem sekmīgi nospēlējot aizsardzībā. Rīgas "Dinamo" pakāpeniski centās paaugstināt spēles tempu, kamēr pretinieki arvien vairāk domāja par aizsardzību un pretuzbrukumiem. Vienā no epizodēm gan neveiksmīgi nospēlēja Biļalovs, kurš kļūdījās piespēlē, pie netraucēta metiena tiekot Aleksandram Poļuņinam, ar kura metienu vārtsargs gan spēja tikt galā.

Brīdī, kad Rīgas "Dinamo" hokejisti bija pārņēmuši iniciatīvu, 52.minūtē rīdziniekiem tika piešķirtas divas soda minūtes par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Mazākums gan bija veiksmīgs, jo tā viducī uz pretinieku vārtiem izrāvās Lauris Dārziņš, kura apturēšanai bija nepieciešams noteikumu pārkāpums. Rīdzinieki vairāk nekā minūti varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, turklāt šoreiz tas izdevās sekmīgs, jo pēc teicamas partneru saspēles ļoti precīzu metienu izpildīja Videls, 56.minūtē samazinot rezultāta starpību līdz minimumam.

Tikai 16 sekundes vēlāk strīdīgu noraidījumu nopelnīja Oskars Batņa, turklāt viesi šo vairākumu izmantoja, jo 57.minūtē vārtus iemeta Ščitovs, diezgan ātri atjaunojot divu vārtu pārsvaru. Pamatlaika atlikušajās minūtēs Rīgas "Dinamo" izmisīgi centās atspēlēties, bet ripa vienā no epizodēm trāpīja Rēdliham pa ausi, turklāt pretuzbrukumā pretinieki guva ceturtos vārtos, spēles galveno instrumentu raidot jau tukšā mājinieku cietoksnī, kad izcēlās Rahimuļins.

Pēcāk traumētais Rēdlihs nevarēja spēli turpināt, turklāt pašās beigās par rupju spēka paņēmienu vēl vienu noraidījumu saņēma Batņa, bet rezultāts vairs nemainījās.

Rīdzinieki šobrīd aizvada četru mājas spēļu sēriju. Pirms tam svētdien Latvijas galvaspilsētā viesojās Latvijas hokeja uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas svinēja uzvaru ar 3:1, bet otrdien sekoja rīdzinieku uzvara papildlaikā ar 2:1 pret vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto somu vienību Helsinku "Jokerit". Savukārt sestdien "Dinamo" noslēgs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Ģirta Ankipāna trenētā komanda pagājušajā nedēļā noslēdza sezonas tālāko izbraukumu, no viesošanās Tālajos Austrumos atvedot četrus no sešiem punktiem. Rīdzinieki vispirms Šanhajā ar 4:2 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību, tad Habarovskā ar 1:2 zaudēja "Amur" hokejistiem, bet tad pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Vladivostokas "Admiral" komandu.

Šo sezonu Latvijas klubs ir sācis atzīstami, jo 11 spēlēs ir izcīnītas sešas uzvaras, kas ar 13 punktiem ļauj ieņemt piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Soči" ar 11 punktiem ir Rietumu konferences septītajā pozīcijā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē sezonas sākumā ir 12 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlēs Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem nāksies mēroties pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Rīgas "Dinamo" četru mājas spēļu sērija:

Līdzšinējā abu komandu savstarpējo spēļu statistika

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu