UEFA apstiprina VAR sistēmas izmantošanu Čempionu līgā un "Euro 2020"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien oficiāli paziņoja, ka no nākamā gada UEFA Čempionu līgā, kā arī 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā tiks izmantota video tiesneša asistenta jeb VAR sistēma.

Šādu lēmumu pieņēma UEFA padome, lai gan jau iepriekš tika ziņots, ka Čempionu līgā VAR tiks ieviests no nākamās sezonas.

Video tiesneša asistenta sistēmu Čempionu līgā sāks izmantot sākot no "play-off" jeb izšķirošās kvalifikācijas kārtas, kā arī pēc tam visos grupu turnīra mačos.

Tāpat nolemts no 2020./2021.gada sezonas VAR izmantot UEFA Eiropas līgas spēlēs, kā arī sākot no 2021.gada UEFA Nāciju līgs izšķirošajos mačos.

"Esam pārliecināti, ka līdz 2019.gada augustam mums būs pietiekami daudz laika apmācīt tiesnešus un veikt tehnoloģiskos risinājumus, lai sistēma darbotos efektīvi."

VAR sistēma tika izmantota šī gada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā, samazinot tiesnešu kļūdu skaitu, taču pilnībā tās neizskaužot. Kvēls VAR sistēmas atbalstītājs ir Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantino. Šāda sistēma tiek izmantota arī Vācijas futbola bundeslīgā un Itālijas A sērijā. Tāpat šosezon sistēma sāka darboties Spānijas un Francijas augstāko līgu čempionātos.

Iepriekš Čeferins par VAR sistēmu izteicās skeptiski, jo tās ieviešana prasītu lielus līdzekļus no UEFA un klubiem.

UEFA pirms vairākiem gadiem, cenšoties samazināt tiesnešu kļūdu skaitu, Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas mačos papildus jau esošajiem trīs laukuma tiesnešiem pievienoja vēl divus, kuri atrodas aiz abiem vārtiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu