Vācija sola €432 miljonus Afganistānas ekonomiskajai attīstībai (3)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācija ceturtdien paziņoja par 432 miljonu eiro palīdzības pasākumu paketi Afganistānas ekonomiskajai attīstībai vēl šogad. Līdzekļi tiks tērēti darbavietu radīšanai, ūdens un enerģijas piegāžu uzlabošanai lauku rajonos, sieviešu iespēju palielināšanai un labas pārvaldības pilnveidošanai, žurnālistiem Kabulā sacīja Vācijas vēstnieks Pēters Prūgels.

Līdzekļi tiks tērēti, arī lai uzlabotu situāciju likuma varas jomā, sniedzot atbilstošu izglītību un apkarojot korupciju, viņš piebilda.

Afganistānas valdība būs atbildīga par 62 miljoniem eiro, bet pārējo tērēs Vācijas valdība.

Vēstnieks pauda neapmierinātību ar to, kā Vācijas palīdzības līdzekļi Afganistānā tikuši tērēti līdz šim, norādot, ka vēl ir daudz darāmā, lai garantētu, ka atbalsts tiek tērēts efektīvi.

Nesenajā Afganistānas rekonstrukcijas īpašā ģenerālinspektora ziņojumā tika atklāts, ka ASV programma, kas bija iecerēta, lai radītu 75 000 darbavietu afgāņu sievietēm, nav sasniegusi savus mērķus.

Iniciatīvai trīs gadu laikā iztērēti teju 90 miljoni eiro, bet ilgtermiņa nodarbinātība radīta tikai 55 sievietēm.

Vācija ir viens no lielākajiem Afganistānas finanšu donoriem. Kopš 2001.gada Berlīne Afganistānas rekonstrukcijai iztērējusi 4,2 miljardus eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu