Zirgu ielas koncertzālē dāņu džezmeņa Keneta Dāla Knudsena koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kenets Dāls Knudsens
Kenets Dāls Knudsens Foto: publicitātes

Rīgā 2. novembrī plkst. 19 Zirgu ielas koncertzālē notiks dāņu džeza kontrabasista un komponista Keneta Dāla Knudsena (Kenneth Dahl Knudsen) koncerts, kurā mūziķis pirmatskaņos savu jauno albumu.

Dāņu izcelsmes džeza kontrabasists, komponists un aranžētājs, kurš spēlējis kopā ar pasaules džeza grandiem Džonu Skofīldu, Āronu Pārksu un vairākiem citiem, atceļos uz Latviju, lai starptautiskā mūziķu kvarteta sastāvā prezentētu savu jaunāko albumu “Tété”. Atklājot jauno “Celebrate Music” koncertsēriju, pasākums Zirgu ielas koncertzālē risināsies divās daļās, bet pēc koncerta rīkotāji piedāvā skatītājiem izbaudīt laiku kopā ar mūziķiem, cienājot klātesošos ar vīna glāzi un iesaistot sarunās ar māksliniekiem.

Keneta ceturtais albums „Tété“ ir vārds, ko viņš pats sev devis bērnībā, pirms iemācījies pareizi runāt - reizē simbols viņa ilgi meklētai un nupat atrastai sirds viegluma sajūtai. Muzikālā iedvesma no visas pasaules (Eiropas mūzikas tradīcijas harmonijas, rotaļīgie Āfrikas un Latīņamerikas ritmi un Izraēlas tautas dziesmu ekspresija) sanāk kopā ar dabiskumu, kas pierāda, ka Kenets izprot un liek lietā fundamentālo džeza ideju globalizācijas gadsimtā.

Uz Rīgu mūziķis brauc no Tallinas, kur 1. novembrī uzstāsies džeza klubā “Philly Joe’s”, bet 3. novembrī dodas uz Viļņas “Jazz Cellar 11”. Mēneša laikā albuma programma izskanēs arī vairākās Vācijas, Spānijas un mūziķa dzimtās Dānijas pilsētās. 1. novembra rītā Kenets sniegs meistarklasi Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā, kur dalīsies ar plašām zināšanām un pasaules pieredzi.

Biļetes pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs: Biļetes cena - 15 eiro, skolēniem un studentiem - 10 eiro. Koncerta sākums - plkst. 19.00.

Sastāvs:

Magnus Thuelund - alta saksofons

Brian Massaka - ģitāra

William Larsson - klavieres

Daniel Sommer - bungas

Kenneth Dahl Knudsen - kontrabass

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu