Maija Kovaļevska un pianiste Dzintra Erliha koncertēs ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maija Kovaļevska un pianiste Dzintra Erliha koncertēs ASV
Maija Kovaļevska un pianiste Dzintra Erliha koncertēs ASV Foto: Anna Leskin De Muynck и Beachcomber, © Global Media & Publishers

Septembra nogalē un oktobra pirmajā pusē vairākās ASV pilsētās noritēs koncerti – veltījums Latvijas simtgadei. Tajos muzicēs pasaulē atzītā operzvaigzne, soprāns Maija Kovaļevska un pianiste, starptautisko konkursu laureāte Dzintra Erliha. Pirmais koncerts 28. septembrī Bostonā.

Koncertos skanēs gan latviešu komponistu solodziesmas un klavierdarbi, tostarp Jāņa Mediņa, Lūcijas Garūtas, Emīla Dārziņa, Jāņa Ivanova, Pētera Vaska mūzika, gan izcilu pasaules komponistu operārijas. Koncerti notiks Bostonā, Vašingtonā, Ņūdžersijā, Klīvlandē un Ņujorkā.

Koncertu laikā tiks prezentēts arī šogad izdotais albums “Ar siltu sirdi”, kurā Maija Kovaļevska, LNO solists bass Krišjānis Norvelis un Dzintra Erliha ieskaņojuši latviešu komponistu kamermūziku, visus ienākumus, sadarbībā ar Ziedot.lv, no CD pārdošanas veltot labdarībai. (Plašāka informācija: www.arsiltusirdi.lv).

Abas mūziķes šogad pavasarī jau koncertējušas Austrālijā – Sidnejā, Adelaidē un Melburnā, izpelnoties publikas stāvovācijas.

Savukārt 2019. gada februārī Dzintra Erliha dosies uz Islandi, lai sniegtu meistarklases pianistiem, Islandes Mākslu akadēmijas studentiem, kā arī uzstātos koncertā Rejkjavīkas Ziemeļu Kultūras centrā (duetā ar flautisti Ilonu Meiju). Koncertā skanēs izcilu latviešu komponistu kamermūzika, programmā iekļaujot arī jau starptautiski atzītu jaunās paaudzes komponistu – Andra Dzenīša un Santas Bušs kompozīcijas.

Plašāka informācija par māksliniecēm un plānotajiem koncertiem pieejama:

Detalizētāk informācija: www.dzintraerliha.com.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu