Keišs: Radīta filma par dzīvespriecīgu, bagātu, azartisku Latviju, nevis par ciešanām (3)

Kino ekrānos simtgades kinolente "Homo Novus"
Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

​Pašmāju aktieris Andris Keišs (43) jaunajā pašmāju kinolentē, komēdiskajā kostīmfilmā “Homo Novus” atveido tās, iespējams, spilgtāko tēlu – Salutauru.

Sarunā ar TVNET viņš pastāstīja, ka arī dzīvē līdzinās atveidotajam varonim: “Es, līdzīgi kā viņš, cenšos neapstāties radīt, es veidojot lomas, viņš – gleznas. Tur vienmēr ir kaut kāda meklēšana. Viņam mīļa ir ģimene, tāpat kā man. Īstenībā daudz kas kopīgs, bet viņš ir temperamentīgāks par mani.”

Uz jautājumu, kāpēc vajadzētu iet uz kino skatīties šo filmu, Keišs atbildēja: “Latviešu tauta ir gājusi cauri daudzām krustcelēm, bet ir bijis viens posms valsts vēsturē, kad Latvija bija pārtikusi – starp kariem. Ir radīta filma par dzīvespriecīgu, bagātu, azartisku Latviju, nevis par ciešanām.

Mēs vienkārši priecājāmies, izbaudījām kompāniju pasakainās Rīgas lokācijās – jūgendstils tika ieraudzīts pavisam no citas puses. Humors, kostīmi, pārpratumi...”

Kā jau ziņots, filma pirmizrādi kinoteātrī "Splendid palace" piedzīvoja 26. septembrī. “Homo Novus” galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās - Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Filmā filmējušies arī tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā Kaspars Kambala, Intars Busulis, Andrejs Žagars un citi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu