Aurēlija Anužīte-Lauciņa par filmu: Nevaru atrast citu vārdu kā “skaista” (1)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

​Latvijas kino ekrānos parādījusies intrigu un pārpratumu komēdija par 30. gadu mākslinieku bohēmas dzīvi Rīgā - “Homo Novus”. Tajā redzama arī Lietuvā dzimusī aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa (45).

Sarunā ar TVNET sešu bērnu māmiņa atklāja, ka filmēšanu nav bijis nemaz tik grūti savienot ar pārējiem pienākumiem: “Dažas negulētas naktis un viss. Es jau tāpat 10 gadus neguļu, audzinot bērnus. Viena vai divas vairāk patīkamā sabiedrībā, kas tad tas ir.”

Daudzi, kuri to noskatījušies, jau paspējuši to uzslavēt par skaistajiem tērpiem, kas skatītājus aizved tālu pagātnē. Tā uzskata arī pati Anužīte-Lauciņa: “Es domāju, ka šī filma būs tiešām izcila, viena no labākajām un skaistākajām, kādas Latvijā uzņemtas. Nevaru atrast citu vārdu kā “skaista”. Un gaumīga. Protams, arī kostīmu dēļ ir vērts noskatīties, iepazīt šo laikmetu.”

Kā jau ziņots, spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja, kura jau sen loloja ideju par Anšlava Eglīša romāna ekranizāciju. "Homo Novus" galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, filmā redzami arī Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars.

Filmas veidotāju vidū ir arī operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Apvienotā Karaliste), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu