Simtgades dziesma: Zig Zag «Velna rāviens»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas simtgade, faktiskais datums, kas iezīmē mūsu valsts apaļo jubileju, tuvojas straujiem soļiem. Lai izceltu mūsu kultūras sasniegumus, īpašs iemesls it kā nebūtu jāmeklē, taču, izmantojot gadījumu, turpinām rubriku "Simtgades dziesma", kurā atgādinām par populārās mūzikas pienesumu Latvijā.

Rīgas panki «Zig Zag», kuru sākotnējais nosaukums uz īsu brīdi bija «Ārprāc», bija spilgta parādība pašmāju 80. gadu mūzikā. Leģendāras ir puišu uzstāšanās zeķubiksēs, ar kaklā iekārtiem gultņiem dažādās Rīgas skolās. Tā laika spilgtākais grupas skaņdarbs bija viegli histēriskais «Velna rāviens», kas atmiņā daudziem iespiedies ar melnbalto videoklipu, kurā grupas solists Juris Lasinskis skraida pa Rīgas izgāztuvēm. Blakus «Aurorai» un «K. remontam», «Zig Zag» bija spilgts «perestroikas», tuvojošos juku gadu, laikmeta radošās jaunatnes sajūtu spoguļattēls. 

Raksts tapis sadarbībā ar pieci.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu