Indrašim 1+1 dramatiskā Maskavas "Dinamo" zaudējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis ceturtdien guva vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, tomēr viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" piedzīvoja dramatisku zaudējumu.

Maskavas klubs izbraukumā ar 5:6 (2:3, 2:1, 1:1, 0:1) piekāpās Magņitogorskas "Metallurg".

Šī mača rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Magņitogorskas komandas zvaigzne Sergejs Mozjakins, tomēr 12.minūtē tieši Indrašis panāca 1:1, kad bija acīgākais vārtu priekšā, iemetot savu ceturto ripu sezonā. Mačs starp abām vienībām turpinājās ļoti rezultatīvi, jo tikai 52 sekundes vēlāk Daniils Tarasovs jau vadībā izvirzīja Maskavas klubu, bet vēl pēc 17 sekundēm Viktors Antipins rezultātu līdzsvaroja.

Līdz ar to komandas vienas minūtes un deviņu sekunžu laikā guva trīs vārtus.

Magņitogorskas "Metallurg" no jauna vadībā izvirzījās 15.minūtē, kad vārtus iemeta Vojteks Volskis, savukārt otrā perioda 22.sekundē Dmitrijs Kagarļickis atjaunoja līdzsvaru uz tablo (3:3). Otrajā periodā abas vienības vēl apmainījās vārtu guvumiem, turklāt līdzīga situācija bija noslēdzošajā trešdaļā, turklāt abi vārti tika gūti ar 39 sekunžu intervālu, bet Maskavas klubam piekto ripu gūt palīdzēja arī Indrašis, viņam atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli.

Pamatlaiks noslēdzās ar rezultatīvo 5:5, bet pagarinājumā uzvaru Magņitogorskas komandai nodrošināja savulaik Rīgas "Dinamo" sastāvā spēlējušais Mets Elisons.

Indrašis nospēlētajās 19 minūtēs un 28 sekundēs pa pretinieku vārtiem pamanījās veikt septiņus metienus, tāpat viņš nopelnīja divas soda minūtes un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Šosezon Latvijas uzbrucējs 11 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā ceturtdienas KHL mačā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, taču viņa un vēl viena latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" viesos ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās citai šīs pilsētas komandai CSKA.

Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli atzīmējās "Spartak" vienīgo vārtu guvumā, kad Aleksandrs Hohlačovs 51.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem un bloķēja trīs pretinieku raidījumus.

Daugaviņš šosezon 11 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Karsums nospēlētajās 17 minūtēs un divās sekundēs veica vienu metienu, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

CSKA komandai šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas, kamēr "Spartak" vienībai pārtrūka trīs panākumu sērija.

Vēl vienā spēlē rezervē palika vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 5:3 (2:1, 1:1, 3:0) pārspēja Bratislavas "Slovan".

Kalniņa konkurents par vietu vārtos Raiens Zapolskis atvairīja 21 no 24 pretinieku metieniem,

Citā ceturtdienas spēlē "sauso" zaudējumu cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) atzina līgas līderes Jekaterinburgas "Avtomobilist" pārākumu.

"Avtomobilist" šosezon ir vienīgā komanda, kas nav piedzīvojusi zaudējumus - 11 spēlēs 11 uzvaras.

Kulda šajā mačā nospēlēja 25 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja vienu metienu un pielietoja trīs spēka paņēmienus.

Tikmēr vēl vienā ceturtdienas mačā uzvaru izcīnīja Jaroslavļas "Lokomotiv", kas izbraukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Vēl Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar 1:4 (0:2, 0:0, 1:2) zaudēja "Soči" vienībai.

Rietumu konferences vadībā ar 18 punktiem 11 spēlēs ir "Jokerit", kamēr ar 16 punktiem seko Sanktpēterburgas SKA un CSKA, kamēr ceturtā ar 15 punktiem ir "Lokomotiv". Tikmēr Rīgas "Dinamo" tikuši pie 13 punktiem, bet vēl par punktu atpaliek "Spartak", kamēr "Severstaļ" ar deviņiem punktiem 12 mačos ir devītā. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar astoņiem punktiem 11 cīņās ir desmitajā vietā.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 22 punkti 11 mačos, bet četrus punktus tai zaudē Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu