Spānijas čempionāta sezona sākas ar Šmita uzvaru pār Pasečņiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu)
Anžejs Pasečņiks (ar bumbu) Foto: EPA/LETA

Latvijas izlases basketbolista Ronalda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" komanda ceturtdien Spānijas augstākās līgas (ACB) sezonas atklāšanas spēlē savā laukumā ar 98:78 (29:17, 20:15, 22:31, 27:15) droši apspēlēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife".

Uzvarētāju rindās Šmits titulētā granda sastāvā debitēja ar nospēlētām septiņām minūtēm un 30 sekundēm, kuru laikā guva divus punktus, jo latvietis realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem. Tāpat viņa kontā viena atlēkusī bumba, divas piezīmes un -1 efektivitātes punkts.

Šmita +/- rādītājs -10 bija sliktākais komandā, turklāt viņš bija vienīgais mājinieku sastāvā, kuram šī statistikas aile bija negatīva.

Tikmēr Pasečņiks laukumā pavadīja 21 minūti un 43 sekundes, atzīmējoties ar sešiem punktiem. Viņš grozā raidīja trīs no pieciem divpunktniekiem, bet garām lidoja divi soda metieni un tikpat tālmetieni.

Vēl Latvijas basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem.

Pasečņika +/- rādītājs bija -17, kas bija dalīts otrais sliktākais rādītājs komandā.

Šī mača rezultatīvākais basketbolists ar 21 punktu bija Ante Tomičs no Barselonas "Lassa" komandas.

Pašlaik 23 gadus vecais Šmits Barselonas klubam pievienojās pēc aizvadītās sezonas, atstājot Fuenlavradas "Montakit" komandu, kur viņš bija kopš 2012.gada. Pērn viņš ar "Lassa" noslēdza piecu gadu līgumu, bet vēl pirmo sezonu viņš pavadīja īrē.

Savukārt 22 gadus vecais Pasečņiks "Herbalife" sastāvā iesācis jau ceturto sezonu pēc kārtas. Pērn viņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā izvēlējās ar 25.numuru, spēlētājam nonākot Filadelfijas "76ers" pārraudzībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu