Ar čempionu dueli Tallinā startē Latvijas-Igaunijas Basketbola līga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs un Ronalds Zaķis
Rihards Lomažs un Ronalds Zaķis Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā piektdien, 28. septembrī, tiek dots starts jaunizveidotajai "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgai.

Pirmajā mačā plkst.19 Tallinā tiksies abu valstu čempiones - "Kalev"/"Cramo" samēros spēkus pret "Ventspili". Maču tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Savukārt nākamie jaunās sezonas mači tiks aizvadīti sestdien.

Latvijas čempione "Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Tiesa, nav skaidrības par Antropa, Bērziņa un Erledža veselības stāvokli, jo spēlētāji pirms tam bija iedzīvojušies traumās.

"Ventspils" jūnijā par Latvijas čempioni tika kronēta desmito reizi, kamēr "Kalev"/"Cramo" labākā Igaunijā bijusi arī tikpat reižu.

Tieši "Ventspils", "Kalev"/"Cramo" un Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tiek uzskatītas par apvienotā čempionāta galvenajām favorītēm.

Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā piedalīsies 15 komandas. Latviju pārstāvēs "Ventspils", "VEF Rīga", "Jūrmala", "Ogre", "Latvijas Universitāte" (LU), "Jēkabpils"/"SMScredit.lv", "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA).

Savukārt Igauniju pārstāvēs Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte" (TU), Raplas "Avis Utilitas", Pērnavas "Sadam", "Valga"/"Valka", TTU KK un TLU/ "Kalev".

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga".

Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu