Vai šis būs pirmais ielas auto, ar ko sasniegti 500 km/h?

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hennessey Venom F5
Hennessey Venom F5 Foto: Publicitātes foto

Pērn automobiļu tūninga šovā SEMA amerikāņu uzņēmums Hennessey Performance prezentēja superauto Venom F5, ar kuru teorētiski var sasniegt 300 jūdžu jeb 480 kilometru stundā ātrumu.

To, vai tas ir iespējams, Hennessey vēl nav pārbaudījuši, taču jau ir uzstādīts jauns maksimālā ātruma mērķis. Un tā ir 500 km/h robeža, kas jūdžu izteiksmē ir 311 jūdzes stundā. Citiem vārdiem sakot, Hennessey Performance ambiciozais mērķis ir vienā piegājienā pārkāpt divām simboliskām ātruma atzīmēm - 300 jūdzēm stundā un 500 kilometriem stundā.

Neviens nesaka, ka Hennessey Performance blefo, taču pa īstam noticēs tikai tad, kad rekordi būs uzstādīti. Nepieciešamie līdzekļi Hennessey rīcībā gan ir, jo Venom F5 ir apgādāts ar 7,6 litru V8 twin-turbo motoru, kurš attīsta vismaz 1600 zirgspēkus. Tos aizmugurējie riteņi saņem caur septiņu pakāpju automātisko vai sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

Lai vai kā Hennessey Performance īpašnieks Džons Henesijs ir pārliecināts, ka rekordi kritīs. Pēc viņa teiktā Venom F5 nepieciešami tikai 1520 zirgspēki, lai sasniegtu 300 jūdžu stundā robežu. Turklāt testos pārbaudīts, ka no motora var izspiest pat vairāk nekā 2000 zirgspēkus, tā ka rekordu krišana ir tikai laika jautājums. No otras puses, visi aprēķini līdz šim balstīti tikai datorsimulācijās. Ko Venom F5 spēj reālajā dzīvē, parādīs tikai praktiskie izmēģinājumi. Paredzams, ka tie sāksies nākamgad un rekordiem vajadzētu krist līdz 2019.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu