Rumānijas konstitucionālā tiesa atbalsta homoseksuālu pāru tiesības (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Rumānijas konstitucionālā tiesa nospriedusi, ka homoseksuāliem pāriem ir jābūt tādām pašām ģimenes tiesībām kā heteroseksuāliem pāriem, šo spriedumu pieņemot neilgi pirms nākammēnes plānotā referenduma, kurā vēlētājiem būs jāizsakās par ģimenes definīciju konstitūcijā.

Homoseksuāliem pāriem ir tādas pašas tiesības uz privāto dzīvi un ģimenes dzīvi kā heteroseksuāliem pāriem, un tiem "ilgtermiņā ir jāgūst labums no tā, ka viņu tiesības un pienākumi tiek atzīti tiesiski", nosprieda tiesa.

Vēsturiskais spriedums pieņemts neilgi pirms 6. un 7. oktobra referenduma, kurā vēlētājiem būs jāizsakās par ieceri konstitūcijas "ģimenes" definīciju attiecināt tikai uz heteroseksuāliem, precētiem pāriem.

Balsojumu aicināja sarīkot "Koalīcija par ģimeni" un citas pareizticīgo baznīcai tuvas organizācijas.

Ierosinājumā paredzēts mainīt konstitūciju, nosakot, ka laulība ir starp vīrieti un sievieti, nevis vienkārši laulātajiem, kā tas ir šobrīd.

Ceturtdienas spriedums pieņemts ASV un Rumānijas pāra lietā, kas bija lūguši, lai varasiestādes atzīst viņu laulību, kas ir reģistrēta Beļģijā, un lai amerikānis varētu pārcelties pie vīra uz Rumāniju.

Konstitucionālā tiesa savu spriedumu balstīja Eiropas Savienības Tiesas jūnija spriedumā.

Rumānija ir konservatīva valsts, un vairums tās iedzīvotāju ir pareizticīgo baznīcas locekļi. Homoseksualitāte Rumānijā tika legalizēta tikai 2000.gadu sākumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu