Ferrari izlaidīs SUV un to sauks par Purosangue

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferrari

Ferrari izlaidīs SUV automobili un tam izvēlētais nosaukums ir Purosangue, kas itāļu valodā nozīmē "tīrasiņu". Pārdošanā topošais modelis nonāks 2022.gadā.

Purosangue tiks bāzēts uz tehnoloģiskās platformas, kurā motoram paredzēta vieta priekšā, taču aiz priekšējās ass.

Automobilis tiks apgādāts ar hibrīddzinēju, kura specifikācijas pagaidām nav zināmas, taču pēc Ferrari teiktā, šis spēka agregāts līdz 2022.gadam būs sastopams 60 procentos pārdoto kompānijas automobiļu. Tāpat Purosangue tiks apgādāts ar inovatīvu balstiekārtu ar maināmu klīrensu, vēsta Automotive News Europe.

Lai gan pēc būtības Purosangue ir sports utility vehicle jeb SUV automobilis, Ferrari to dēvē par four-door utility vehicle un kompānijas iekšienē to dēvē par FUV (Ferrari utility vehicle). 

"Man riebjas dzirdēt abreviatūru SUV vienā teikumā ar Ferrari," izteicies itāļu kompānijas izpilddirektors Luiss Kamiljeri (Louis Camilleri). "SUV vienkārši nepiestāv Ferrari."

Tāpat kompānijas biznesa plāna prezentācijā, kas norisinājās šonedēļ, Kamiljeri atklāja, ka sākotnēji bijis visnotaļ skeptiski noskaņots, izdzirdot plānu izlaist FUV. "Tagad, kad esmu redzējis brīnišķīgo dizainu un neparastās funkcijas, esmu liels idejas atbalstītājs," - tā Ferrari izpilddirektors.

Periodā līdz 2022.gadam Ferrari kopumā plāno izlaist 15 jaunus modeļus, kas caurmērā būs "ievērojami" dārgāki nekā pašreizējie auto. Vēl viens nozīmīgs jaunums būs mazāka darba tilpuma V6 dzinēju ieviešana.

Ferrari Purosangue, kad iznāks pēc četriem gadiem, būs kārtējais auto superdārgo un grezno SUV segmentā, kuru šobrīd pārstāv tādi automobiļi kā Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu