Pētījums: 52% uzņēmuma vadītāju informāciju biznesa lēmumu pieņemšanai iegūst mobilajās ierīcēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairāk nekā puse jeb 52% Latvijas uzņēmumu un struktūrvienību vadītāju lēmumu pieņemšanai nepieciešamo informāciju iegūst, pieslēdzoties uzņēmuma datorsistēmām no viedtālruņa vai planšetdatora, noskaidrots pētījumā "Vadītāja digitālais portrets".

Grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas "Tilde Jumis" mārketinga vadītāja Jekaterina Černobrovaja norādīja - pērn mobilo ierīču sniegto iespēju elastīgi piekļūt biznesa datiem, atrodoties ārpus biroja, izmantoja 43% aptaujāto vadītāju, bet šogad to īpatsvars pieaudzis par deviņiem procentpunktiem. Līdz ar to samazinājies citu piekļuves metožu lietojums.

Pētījumā noskaidrots, ka datoru ārpus biroja lieto vairs tikai 26,7% respondentu salīdzinājumā ar 32% pērn, bet kolēģiem zvana vai uz ofisu brauc 17,9%, kamēr pagājušogad šādu risinājumu izvēlējās piektā daļa aptaujāto. Lielākā daļa vadītāju viedierīcēs meklē un raksta vēstules elektroniskajā pastā.

Analizējot tehnoloģiju pienesumu ikdienas darbā, uzņēmumu un struktūrvienību vadītāji visaugstāk vērtē iespēju veikt darbu attālināti, ātri sazināties un iegūt datus reāllaikā. Būtisks ieguvums ir arī veikt darbu pamīšus dažādās ierīcēs, automatizēt rutīnas darbu un iespēja kopīgi veidot dokumentus.

"Jaunais "Vadītāja digitālais portrets" iezīmē nepārprotamu virzību uz elastīgāku, mobilāku un dinamiskāku uzņēmējdarbību. Vēl pirms gadiem pieciem uzņēmēji bija raduši biznesa lēmumu pieņemšanu atlikt līdz brīdim, kad atgriezīsies birojā un pārskatīs nepieciešamos datus, bet pašreizējā aktualitāte ir tūlītēja rīcība - uzreiz apkopot informāciju un pieņemt lēmumu," atzina "Tildes Jumis" biznesa attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Pētījums "Vadītāja digitālais portrets" tapis ar "Tildes Jumis" atbalstu, veicot zināšanu un uzņēmuma aprīkojuma testu 1725 respondentiem, no kuriem 708 bija uzņēmumu augstākā un vidējā līmeņa vadītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu