Jelgavā apskatāmas koka un šamota skulptūras

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jelgavas pilsēta

Baltu vienības dienā Jelgavā, Pasta salā, atklāti pieci jauni vides objekti – četras šamota skulptūras un koka skulptūru grupa, ko mākslas festivāla “Balti” gaitā veidojuši latviešu un lietuviešu mākslinieki.

Šamota skulptūru parkā objektus veidojuši keramiķi Sanita Ābelīte, Aleksandrs un Mārīte Djačenko, Irēna Šļuželiene un Viļus Šļuželis. S.Ābelīte savai skulptūrai devusi nosaukumu “Saules meita”, pašmāju mākslinieki Aleksandrs un Mārīte Djačenko skulptūrā “Atbalss” iedzīvina dziedošu sievieti un latvju rakstus. Savukārt lietuviešu mākslinieces I.Šļuželienes darbs “Mūsu jūra” attēlo jūras viļņu vieglumu un caurspīdīgumu, bet V.Šļuželis katru savas skulptūras šķautni veltījis kādai no baltu tautām – latviešiem, lietuviešiem un prūšiem.

Bet pie bērnu rotaļu laukuma Pasta salas galā izveidota koka skulptūru grupa “Baltu tautu pasakas”, ko veidoja mākslinieki Māris Gailis, Gundars Kozlovskis un Tautvils Poviļonis. Funkcionālās koka skulptūru grupas pamatā ir trīs zirgi – šos tēlus var vērtēt gan kā atsauci uz trim baltu tautām, jo agrāk līdzās latviešiem un lietuviešiem bija arī prūši, gan arī Baltijas valstīs valdošie vēji, kuri it kā katrs tiecas uz savu pusi, veidojot trīs staru zvaigzni, bet tomēr dodas uz vienu mērķi. Uz zirgiem var uzkāpt, un skulptūrā iestrādāti arī šūpoļu elementi.

Video atskats uz Baltu vienības dienu Jelgavā:

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu