FOTO: Ieskaties Limas dizaina izstādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šoruden interjera un arhitektūras cienītājus priecē lielākā dizaina, arhitektūras un ainavu arhitektūras izstāde Latīņamerikā, Peru galvaspilsētā Limā. Izstādē "Casa Cor 2018" arhitekti un interjera dizaineri aicina savā mājoklī rast harmoniju starp dabu un modernismu.   

Šogad Limas arhitektūras un dizaina izstādes “Casa Cor 2018” tēma ir dabas aizsardzība un ilgtspēja. Izstādes rīkotāji šogad aicina dizainerus un arhitektus likt uzsvaru uz dabai draudzīgu ēku projektēšanu un interjera veidošanu.

Izstādes rīkotāji akcentē faktu, ka šodienas pilsētvides plānos reti tiek iekļautas zaļās zonas, bet vairāk koncentrējas uz “cementa” džungļu veidošanu, proti, autoceļu paplašināšanu un augstceltņu būvniecību. Kaut arī pasaules pilsētās dominē cilvēku radīta vide, arhitektūra un ceļu infrastruktūra, tas nemazina faktu, ka pilsētu iedzīvotājiem ir nepieciešams kontakts ar dabu, lai sev nodrošinātu psiholoģisku attīstību. Izstādes ietvaros ir apskatāmi vairāki risinājumi un piemēri, kā pilsētas mājoklī ir iespējams integrēt dabu, augus un ekoloģiskus materiālus. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu