Lielākā daļa Lielbritānijas uzņēmumu nav gatava “Brexit”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielākā daļa Lielbritānijas uzņēmumu nav gatava nākamgad gaidāmajai Lielbritānijas aiziešanai no Eiropas Savienības, secināts Lielbritānijas Uzņēmējdarbības kameru asociācijas veiktajā uzņēmumu aptaujā.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem 62% Lielbritānijas uzņēmumu vēl tikai gatavojas veikt “Brexit” risku analīzi, vēsta ASV finanšu ziņu un datu aģentūra “Bloomberg”. 

Tajā pašā laikā 21% uzņēmumu apsver samazināt investīcijas Lielbritānijā, gadījumā, ja “Brexit” notiks bez jebkādas vienošanās starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību. 

Lielbritānijas Uzņēmējdarbības kameru asociācijas aptaujā piedalījās vairāk nekā 2500 uzņēmumu, un tā uzskatāma par vienu no apjomīgākajām uzņēmēju aptaujām “Brexit” jautājumā. 

ES līderi šomēnes noraidīja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas ierosinājumu tirdzniecības attiecībām pēc "Brexit", stingri turoties pie viedokļa, ka Mejas plāns kaitētu vienotajam tirgum, iepriekš ziņoja LETA. 

Meja joprojām turas pie plāna, ar kuru nāca klajā jūlijā, lai gan tas izpelnījies asu pretestību Mejas vadītajā Konservatīvo partijā.

Lielbritānijas uzņēmēji uzsver, ka vienošanās starp Lielbritāniju un ES par abu pušu tirdzniecības attiecībām pēc “Brexit” ir būtiska skaidrības nodrošināšanai, tāpēc šādas vienošanās panākšanai būtu jābūt Lielbritānijas valdības galvenajai prioritātei. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu