Kremlis, protams, noliedz, ka Čepigam būtu piešķirts Krievijas varoņa nosaukums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Krievijas prezidenta Vladimira Preses sekretārs Dmitrijs Peskovs noliedzis, ka Krievijas militārā izlūkdienesta GRU pulkvedim Anatolijam Čepigam, būtu piešķirts Krievijas varoņa nosaukums, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Tādas informācijas [par valsts apbalvojumu Čepigam] manā rīcībā nav,” norādīja Peskovs, uzsverot, ka informācija par Krievijas varoņa nosaukuma piešķiršanu cilvēkam vārdā Anatolijam Čepigam “tikusi rūpīgi pārbaudīta”.

Kā ziņots, starptautiskā pētnieciskās žurnālistikas projekta "Bellingcat" un Krievijas tīmekļa izdevuma "The Insider" izmeklēšanā noskaidrots, ka Krievijas pilsonis Ruslans Boširovs, kuru Lielbritānija apsūdz martā Lielbritānijā notikušajā uzbrukumā ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", patiesībā ir GRU pulkvedis Anatolijs Čepiga.

Uzbrukumā ar nervus paralizējošo vielu Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Lielbritānija vaino divus Krievijas pilsoņus, kas ceļoja ar vārdiem Ruslans Boširovs un Aleksandrs Petrovs.

Lielbritānijas varas iestādes jau iepriekš uzsvēra, ka vārdi “Petrovs” un “Boširovs” varētu nebūt šo cilvēku īstie vārdi.

Lai gan Kremlis uzsvēra, ka “Petrovs” un “Boširovs” ir civiliedzīvotāji, kuri Solsberi martā apmeklējuši kā tūristi, Lielbritānija uzskata, ka viņi ir Krievijas militārā izlūkdienesta aģenti.

"Bellingcat" un "The Insider" izmeklēšanā noskaidrots, ka “Boširovam” jeb Anatolijam Čepigam Krievijas varoņa nosaukums piešķirts 2014.gadā.

Anatolija Čepigas vārds un viņam piešķirtais apbalvojums minēti Tālo Austrumu Karaspēka komandsastāva augstākās mācību iestādes tīmekļa vietnē, iepriekš vēstīja LETA.

Saskaņā ar pētnieku iegūto informāciju, Čepiga piedalījies militārās operācijās gan Čečenijā, gan Austrumukrainā.

Rīkojumus par šāda valsts apbalvojuma piešķiršanu paraksta Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Peskovs iepriekš arī izteicās, ka viņam nekas neesot zināms par pulkvedi Anatoliju Čepigu, aicinot ar šādu jautājumu vērsties Krievijas Aizsardzības ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu