Mājiniecēm cīņa par pusfinālu aizritēs futbola ēnā

Kristaps Plaums, LETA, speciāli TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Piektdien Pasaules kausā basketbolā sievietēm aizritēs ceturtdaļfināla cīņas, noskaidrojot to četrinieku, kas turnīra noslēdzošajā fāzē sadalīs trīs medaļas. Vietējām Spānijas basketbolistēm atbalsta tribīnēs netrūkst, lai gan uz salas tāpat kā citviet valstī dominē futbols.

Pazīstamais "Marca", kas ierasti lielu uzmanību velta Madrides futbola klubiem "Real", "Atletico" un "Rayo Vallecano", pirmo lappusi piektdien veltījis Djego Kostam. Ar viņu arī lielā intervija nākamajās trīs lappusēs un arī turpinājumā līdz 29. lappusei tikai un vienīgi futbols - kārtas spēļu apskati, telpu futbols, VAR izmantošanas UEFA Čempionu līgā un citi jaunumi.

Pēc tam 30. lappusē par pasaules čempionu motokrosā MX2 klasē tiek kronēts jaunais spānis Horhe Prado, kurš titulu nodrošinājis pēc tam, kad viņa tuvākais konkurents, latvietis Pauls Jonass operācijas dēļ paziņojis par sezonas beigām. Par Prado raksta arī "Sport" un "El Mundo". Turpinājumā 32. un 33. lappusē atvērums veltīts Spānijas sieviešu basketbola izlasei.

Horhe Prado
Horhe Prado Foto: Kristaps Plaums

Savukārt Barselonā bāzētais laikraksts "Sport" pirmo lappusi veltījis pilsētas grandam "Barcelona", kas nesen nomainīja logo. Arī šajā laikrakstā līdz 30. lappusei tikai futbols, bet pēc tam seko atvērums, kas veltīts ACB jaunās sezonas pirmajai spēlei starp Ronalda Šmita pārstāvēto Barselonas "Lassa" un Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife". Arī šajā laikrakstā Pasaules kauss basketbolā sievietēm piektdien meklējams 32.lappusē.

Pēc tam prioritātes abos sporta laikrakstos dažādas - F-1, Raidera kauss golfā, teniss, "Moto GP", riteņbraukšana un citi sporta veidi. Tāpat arī lielākajos dienas laikrakstos "El Mundo" un "El Pais" sporta veids numur viens ir futbols, bet sieviešu basketbols atrodams attiecīgi 49. un 50. lappusē.

Sieviešu basketbols ir vērojams kanālā "tdp", bet populārākais sporta kanāls ir tikai futbolam veltītais "Gol". Savukārt kanālā "Real Madrid TV" šajā kārtā 90 minūtes bija iespējams vērot tikai un vienīgi karaliskā kluba galveno treneri Hulenu Lopetegi. Gana populāras Spānijā ir arī spēļu radiotranslācijas, kas Latvijā ir nedaudz piemirstas.

Pasaules kausā basketbolā sievietēm piektdien ceturtdaļfinālos ASV cīnās ar Nigēriju, Austrālija spēkosies ar Ķīnu, Beļģija duelēsies ar Franciju un Spānija mērosies spēkiem ar Kanādu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu