Pēc spēcīgas zemestrīces Indonēziju skāris cunami; vairāki bojāgājušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemestrīces epicentrs kartē
Zemestrīces epicentrs kartē Foto: EPA / Scanpix

Līdz pat trīs metrus augsts cunami piektdien sasniedzis Indonēzijas piekrasti pie Palu pilsētas, ziņo vietējā televīzija.

Ar mobilo tālruni uzņemtajos videokadros, kurus pārraidījis televīzijas kanāls "Metro TV", redzams kā cunami viļņi triecas pret ēkām Palu, kas ir Centrālās Sulavesi provinces galvaspilsēta.

Indonēzijas Katastrofu pārvaldes pārstāvis televīzijas tiešraidē pavēstīja, ka cunami Palu sagrāvis ēkas un saņemtas ziņas par vairākām pazudušām ģimenēm.

Katastrofu pārvaldes pārstāvis pavēstījis, ka cunami Palu sagrāvis "daudzas ēkas" un ka saskaņā ar sākotnējām ziņām, ēkām sabrūkot, gājuši bojā vairāki cilvēki.

Savukārt kāds aculiecinieks "Metro TV" pastāstījis, ka cunami vilnis skāris aptuveni 50 ēku, tostarp kādu lielveikalu un mošeju.

Cunami skāris arī citas apdzīvotās vietas gar piekrasti, taču informācija par postījumiem un cietušajiem vēl tiek apkopota.

Glābšanas darbus apgrūtina tumsas iestāšanās un sakaru traucējumi.

Zemestrīces nodarīto postījumu dēļ Palu lidosta uz 24 stundām apturējusi savu darbību.

Indonēzijas Ģeofizikas aģentūras pārstāvji norādījuši, ka aģentūra joprojām apkopo informāciju par notikušo.

Šobrīd cunami ir atkāpies. Situācija piekrastē tiek raksturota kā haotiska - pa ielām skraida cilvēki, vairākas ēkas ir sabrukušas, iekšzemē izskalots arī kāds kuģis.

Kā ziņots, Indonēziju piektdien satricināja 7,5 magnitūdas stipra zemestrīce, un Indonēzijas katastrofu vadības pārvalde sākotnēji izsludināja cunami trauksmi, kas neilgi pēc tam gan tika atsaukta.

Zemestrīces epicentrs atradās Sulavesi salā, valsts centrālajā daļā, desmit kilometru dziļumā.

Zemestrīcei sekoja vairāki pēcgrūdieni, no kuriem viens sasniedza 6,7 magnitūdu spēku.

Dažas stundas pirms tam šajā pašā Indonēzijas daļā jau bija pieredzēta vājāka zemestrīce, kurā dzīvību zaudējis viens cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu