"Facebook" piedzīvojis kiberuzbrukumu: skarti teju 50 miljoni lietotāju kontu (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Reuters/LETA

Gandrīz 50 miljoni "Facebook" lietotāju kontu šonedēļ pakļauti kiberuzbrukumam, paziņojuši sociālā tīmekļa pārstāvji. 

Lai iegūtu kontroli pār cilvēku sociālā tīmekļa kontiem, uzbrucēji esot izmantojuši nepilnības funkcijā "View As" ("Skatīt kā"). Šī izvēlne ļauj cilvēkam aplūkot savu profilu tādu, kādu to no malas redz kāds cits lietotājs - draugi, draugu draugi vai svešinieki -, ļaujot pārliecināties par to, kāda informācija noteiktām lietotāju grupām ir pieejama.

Incidenti atklāti otrdien un par uzbrukumu informēta policija. 

Lietotājiem, kurus šis uzbrukums potenciāli varētu būt ietekmējis, tika pieprasīts atkārtoti ieiet savā "Facebook" profilā. 

"Caurums" drošības sistēmā ir novērsts, apgalvoja kompānijas atbildīgais par drošību, Gajs Rosens. 

"Tā kā mēs tikai tikko esam sākuši izmeklēt notikušo, mums vēl jānosaka, vai šie konti tika ļaunprātīgi izmantot vai tika iegūta kāda informācija. Tāpat mēs nezinām, kas stāv aiz šiem uzbrukumiem un no kurienes tie nāca."

"Lietotāju privātums un drošība mums ir neticami svarīga, un mēs atvainojamies, ka tas notika," piebilda Rosens. 

Šis drošības incidents piemeklējis "Facebook" laikā, kad tas izmisīgi cenšas pārliecināt ASV likumdevējus par savu spēju aizsargāt lietotāju datus. 

"Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs piektdien sacīja, ka uzņēmums datu drošību uztver ļoti nopietni, jo uzbrukumi tīmekļa vietnei notiek regulāri, taču analītiķi iebilst, ka, ņemot vērā datu apjomu, kādu glabā "Facebook", tam ir jābūt gatavam šāda veida draudiem. 

"Datu drošība ir bruņošanās sacensības, un mēs turpinām stiprināt savu aizsardzību," uzsvēra Zakerbergs. Drošības jautājumos iesaistīto darbinieku skaits "Facebook" pēdējos gados palielināts no 10 000 līdz 20 000 speciālistu. 

"Uzbrucēji dodas turp, kur ir dati, un tas padara "Facebook" par acīmredzamu mērķi. Galvenās bažas ir par to, ka viena niecīga detaļa šajā platformā ļāva uzbrucējiem ievākt datus par desmitiem miljoniem lietotāju," uzsver "Forrester" analītiķis Džefs Polards. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu