Hārtlija trenētā "Avangard" pēcspēles metienu sērijā pārspēj SKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Reuters/LETA

Zvaigžņotā Sanktpēterburgas SKA komanda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās Omskas "Avangard" vienības pārākumu.

SKA šajā mačā divreiz bija vadībā. Vispirms soms Jarno Koskiranta pirmajā trešdaļā atklāja spēles rezultātu, bet otrajā Maksims Talbo panāca izlīdzinājumu. Noslēdzošajā trešdaļā Neils Jakupovs atkal izvirzīja savu komandu vadībā, bet Kirils Semjonovs panāca neizšķirtu.

Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā pārāka ar 2:1 bija Hārtlija vadītā vienība.

"Avangard" līdz ar to izcīnīja desmito uzvaru 11 mačos, kamēr SKA tas bija trešais zaudējums tikpat mačos.

Vēl citā mačā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras prezidents ir Raitis Pilsētnieks, ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) papildlaikā atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu, bet Ņižņekamskas "Ņeftehimik" ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos cieta zaudējumu Vladivostokas "Admiral".

Savukārt Kazaņas "Ak Bars" ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) uzveica Habarovskas "Amur", Minskas "Dinamo" pārliecinoši ar 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) tika galā ar Novosibirskas "Sibirj", bet Maskavas apgabala "Vitjaz" ar 3:2 (0:1, 2:1, 1:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Rietumu konferences vadībā ar 18 punktiem 11 spēlēs ir Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kam ar 16 punktiem Maskavas CSKA, kas ir savas divīzijas līdere, tādēļ konferences kopvērtējumā ir virs SKA, neskatoties uz to, Sanktpēterburgas klubam ir 17 punkti. Ceturtā ar 15 punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr Rīgas "Dinamo" tikuši pie 13 punktiem. Vēl par punktu atpaliek Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", bet Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" ar deviņiem punktiem 12 mačos ir devītā. Tikmēr Maskavas "Dinamo", kuras rindās spēlē Miks Indrašis, ar deviņiem punktiem 11 cīņās ir desmitajā vietā.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir maksimāli iespējamie 22 punkti 11 mačos, bet divus punktus tai zaudē "Avangard".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu