Rīgas stacijā sagaidīts pirmais vilciens Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dīzeļvilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā
Dīzeļvilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā Foto: Zanda Seņkova/LETA

Rīgā stacijā sestdien sagaidīts pirmais vilciens Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga, infomē VAS "Latvijas dzelzceļs" (Ldz). Pirmajā reisā braukuši vairāk nekā 200 pasažieru, kas ir vairāk nekā 60% no pieejamo vietu skaita. Atbilstoši vilciena operatora Latvijas teritorijā SIA "LDz Cargo" aplēsēm pasažieru interese par pirmo reisu ir bijusi pietiekama, lai izdarītu secinājumus, ka šis maršruts nākotnē var būt pieprasīts.

Nākamie vilciena reisi no Kijevas aties 4., 12.,18. un 26.oktobrī, 2., 8., 16., 22. un 30. novembrī un 6.decembrī. No Rīgas nākamie vilcieni aties 5., 13., 19. un 27.oktobrī, 3., 9., 17., un 23.novembrī, 1. un 7.decembrī.

Vilciens šodien Rīgas stacijā tika sagaidīts ar pūtēju orķestra izpildītu skaņdarbu. Daži cilvēki izmantoja iespēju vilciena ierašanos fiksēt telefonu videokamerās.

Vilciens pēcpusdienā dosies atpakaļ uz Kijevu.

Kā ziņots, 28.septembrī no Kijevas caur Minsku un Viļņu uz Rīgu sāka kursēt Ukrainas dzelzceļa formējuma starptautiskais pasažieru vilciens.

Jaunais vilciena maršruts tapis, sadarbojoties Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumiem, un līdz gada beigām tas kursēs kā pilotprojekts. Latvijas teritorijā tā operators būs LDz meitasfima SIA "LDz Cargo".

Latvijas teritorijā biļetes uz jauno maršrutu var iegādāties Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un Liepājas staciju starptautisko vilcienu biļešu kasēs.

Pasažieriem pieejami deviņi kupejas vagoni un viens paaugstināta komforta vagons.

LDz atgādina, ka starp Latviju un Baltkrieviju pastāv vīzu režīms, tādēļ, šķērsojot šīs valsts teritoriju, piemēram, ceļā uz Ukrainu, var būt nepieciešama tranzīta vīza.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu