Kā Rīgas "Dinamo" vietējie spēlētāji korelē ar ārzemniekiem?

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Līnuss Videls
Līnuss Videls Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Rīgas "Dinamo" komanda šo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu sāka ar desmit leģionāriem. Tik daudz importu rīdzinieku rindās vienlaikus līdz šim nebija redzēti. Komplektējot sastāvu čempionātam, ar vairākiem viesspēlētājiem trāpīts desmitniekā. Kā viņiem sokas un kā uz šā fona izskatās vietējie hokejisti? Statistika. Tā nemelo. 

Zviedru uzbrucējs Līnuss Videls un itāļu aizsargs Metjū Majone krāj rezultativitātes punktus citu pēc cita. Pirmais ar 9+7 (vārti + piespēles) ir visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs, kamēr Majone ir pārliecinoši labākais aizsargu vidū. Ar 3+12 viņš ir arī starp naskākajiem punktu vācējiem visā turnīrā. Aizsargiem tā nav nemaz tik ierasta parādība. 

Videls un Majone ļoti veiksmīgi spēlē vairākumā un divatā paspējuši gūt 12 vārtus un veikt 19 rezultatīvas piespēles. Kopējā summā viņiem 31 punkts! Par šo divu vīru pienesumu būtu grēks sūdzēties, un reti kurš pirms sezonas prognozētu, ka kāds no Rīgas "Dinamo" hokejistiem turēsies līgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Tā nav bijis kopš Marsela Hosas laikiem.

Metjū Majone
Metjū Majone Foto: Zane Bitere/LETA

Abi augstāk minētie leģionāri iekrājuši 31 punktu, bet visi pārējie latviešu hokejisti kopā spējuši tikt pie 22 rezultativitātes punktiem. Kapteinis Lauris Dārziņš guvis vienus vārtus un izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles. Tātad vairāk nekā trešdaļa punktu no latviešu spēlētājiem ir tieši Dārziņam. Līdz Miķeļa Rēdliha auss savainojumam viņš un Videls spēlēja vienā uzbrucēju trijniekā un bija viena no līgas redzamākajām maiņām. Esot laukumā, tā vairāk uzturējās pretinieka zonā nekā citviet laukumā. 

Visi ārzemnieki kopā "Dinamo" sastāvā nopelnījuši 48 punktus. Un tas 12 spēlēs nav maz. Par pirmo gājputnu šajā nedēļā kļuva amerikāņu aizsargs Keids Feirčailds, kas uz ledus bija sešos mačos un guva vienus vārtus.

Pirms sezonas pārbaudes spēļu ciklā "spridzināja" kanādietis Kevins Klarks. "Latvijas Dzelzceļa kausa" izcīņas mačā pret Šveices "Davos" pamanījās izcelties pat ar "hat-trick" un gatavošanās laikā spēlēja ar augstu rezultativitāti. Tiesa, KHL sezonas ievadā viņam ar punktu pelnīšanu nesokas tik labi, kā varēja gaidīt. Taču pēdējā spēlē "Arēnā Rīga" pret Astanas "Baris", klātesot viņa vecākiem, Klārks guva savus otros vārtus Krievijas atklātajā čempionātā. Jācer, ka ar to maisam gals būs vaļā. 12 spēlēs Klārka rēķinā ir divi vārti un trīs piespēles. Lai nu ko, bet centības trūkumu šim puisim nevar pārmest, ir acīm redzams, ka viņš ļoti vēlas mest ripas pretinieku vārtu tīklā.  

Kevins Klārks
Kevins Klārks Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrs ražīgākais punktu krājējs starp pašmāju spēlētājiem ir Rēdlihs, kam 10 mačos 1+3. Viņam ar 2+1 seko Andris Džeriņš, uz kuru jāattiecina darbs, kas ne vienmēr parādās statistikas ailēs. 

Ja vietējie spēlētāji sniegs lielāku artavu uzbrukumā, gaidāms arī rezultatīvāks sniegums, kas kopš septembra vidus nav bijis vajadzīgajā līmenī, jo pēdējās sešās spēlēs tikai divreiz gūti vismaz trīs vārti. 

Ģirta Ankipāna vadītā komanda aizvadījusi piekto daļu no spēlēm regulārajā turnīrā, un jau gūstami secinājumi. Lai arī pēdējās spēlēs prasītos vairāk vārtu, komanda ar nopelnītiem 13 punktiem turas Rietumu zonas piektajā vietā. Ja šo pozīciju izdosies saglabāt līdz 22. februārim, priecīgi būs visi hokeja draugi. Pēc četru gadu pārtraukuma Rīgā atgrieztos izslēgšanas mači jeb cīņa par Gagarina kausu. 

Protams, korekcijas pēdējā laika sniegumā ieviesušas arī spēlētāju veselības nedienas. Pēdējā spēlē malā palika Miķelis Rēdlihs, Uvis Balinskis, Brendons Makmilans, Gints Meija un Kristaps Zīle. Faktiski vesels piecnieks. Līdz ar to jāpārkārto virknējumi, kuri sezonas pirmajos mačos paguva saspēlēties, atrast kopīgu valodu. 

Tuvāko spēļu kalendārs Rīgas "Dinamo" komandai vieglu dzīvi nesola. Pirmā pietura izbraukuma tūrē ir Balašihā pie Boba Hārtlija un viņa vadītās Omskas "Avangard", kas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" rīvējas par vietu līgas kopvērtējuma galvgalī. Pēcāk gan spēle Novosibrirskā pret pastarīti "Sibirj", un tālāk ceļi vedīs uz Kazahstānu, kur jātiekas ar "Baris", kas iepriekšējā nedēļā "Dinamo" vārtos iemeta septiņas ripas

Rīgas "Dinamo" komandas izbraukuma spēļu kalendārs

  • 5. oktobrī pret Omskas "Avangard" (Bobs Hārtlijs)
  • 7. oktobrī pret Novosibirskas "Sibirj"
  • 9. oktobrī pret Astanas "Baris"
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu