Nadežda Maņkeviča: "“X Faktors” bija un paliks ļoti nozīmīgs pavērsiens manā dzīvē"

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Norde

Lai gan dziedātāja Nadežda Maņkeviča tika izbalsota šova "X Faktors" pirmās sezonas sākumā, dalība šajā projektā palīdzējusi viņai atplaukt un uzstādīt skaidrus mērķus savā turpmākajā karjerā. Sarunā ar TVNET dziedātāja atklāja, ka mūzika ir viņas dzīve - ar varu lauzties mūzikas industrijā nav Nadeždai raksturīgi, bet radīt mūziku no sirds gan.  

Kas jauns noticis tavā dzīvē kopš dalības “X Faktorā”? 

Kopš dalības “X Faktorā” ir pagājis krietns brītiņš, un tikai tagad var teikt - ir iestājies tāds mierīgāks laiks, lai saliktu visu pa plauktiņiem un nospraustu jaunus mērķus, jo pavasaris un vasara pagāja diezgan lielā steigā, piedaloties dažādos pasākumos un koncertos!

Vai un kā dalība šovā ir palīdzējusi tavai dziedātājas karjerai? 

“X Faktors” bija un paliks ļoti nozīmīgs pavērsiens manā dzīvē, tas nav tikai TV projekts, tā bija mana atmoda no gara ziemas miega gan mūzikā, gan kā cilvēkam... To, ko ieguvu un spēju iemācīties - paskatīties uz visu savu dzīvi no absolūti cita skatpunkta, uhhh, nevar ne par kādu naudu nopirkt!

Pirms "X Faktora" vairākus gadus biju ļoti noslēgusies sevī un biju vienkārši vokāliste, nevis dziedātāja, varēju iemācīties un emocionāli nodziedāt dažādas dziesmas, bet pēc “X Faktora” sapratu, ka negribu būt vokāliste, gribu atsākt radīt savas dziesmas, veidot savu dialogu ar klausītājiem!

Ar ko tu nodarbojies ikdienā? 

Ikdienā es rūpējos par savu mazo meitiņu, bet, tā kā viņa ir sākusi bērnudārza gaitas, tad visu pārējo laiku nododos mūzikai, pašlaik daudz tiekos ar cilvēkiem un veidoju komandu, ar kuru realizēt muzikālos plānus, rakstu dziesmas, ierakstu demo versijas, esmu aiz skatuves radošajā procesā!

Naudu pelnu ar dziedāšanu svinīgos pasākumos, kāzās, dzimšanas dienās, strādāju arī ierakstu studijā, palīdzu cilvēkiem realizēt viņu dziesmu ierakstus, pasniedzu vokālu, vadu pasākumus! Bet neņemu daudz darbu rudens sezonā, lai atliek laiks savas mūzikas radīšanai!

 Pastāsti man kā cilvēkam no malas – kā ir mēģināt ielauzties Latvijas mūzikas industrijā? 

Runājot par ielaušanos Latvijas mūzikas industrijā, neesmu nekad nekur mēģinājusi ielauzties, manuprāt, ja tu gribi kaut kur ielauzties, tad tu noskaņojies uz cīņu un, protams, dabūsi cīņu, bet, ja tiešām radi savu mūziku no sirds un priekš cilvēkiem un tev ir ko piedāvāt, tad ar laiku nonāksi tur, kur vēlies! Pacietība, līdzsvars un skaidra izpratne par notiekošo dzīvē ļoti noder!

Manuprāt, vienīgā cīņa, kura mums jāizcīna, ir katram pašam ar sevi, lai kļūtu par apzinātām būtnēm un skaisti dzīvotu katru dienu, nevis tikai svētkos vai kad sasniegsim savus mērķus! Katra diena ir svarīga un īpaša!

Ar kuru no pašmāju mūziķiem tu gribētu sadarboties?

Mums ir ļoti daudz lielisku mūziķu, personību Latvijā, un katram ir sava odziņa, kaut kas īpašs un neatkārtojams, tas man ļoti patīk, jo Krievijā, ASV ir ļoti daudz muzikālu grupu, kuras vienkārši ir kā projekti, lai pelnītu naudu!

Man patīk pārsteigumi, spontāni notikumi, tā ir interesantāk dzīvot, manuprāt, ir notikumi, kuri dzīvē ir jāplāno, bet ir notikumi, kuriem ir jāļauj notikt, un par tiem nav skaļi jārunā, pirms tie ir notikuši! Lai notiek!

Lūdzu, dalies ar kādu atziņu, pie kuras nonāci, piedaloties šovā!

Atziņām bagāts laiks, bet tāda lielākā un īstenībā arī ļoti vienkārša, kuru noteikti mācīšu savai meitai, - tā ir tava dzīve un tev viņa jādzīvo tā, kā tu to vēlies!

Vai tev joprojām ir kontakts ar kādu no žūrijas locekļiem, dalībniekiem? 

Ja satiekamies kādos pasākumos, aprunājamies, sociālajos tīklos viens otru atbalstām, bet tā, ka speciāli tiekamies, - nē.

Kur tu sevi redzi pēc pieciem gadiem?

Pēc pieciem gadiem redzu sevi uz skatuves, bet jau ar savu komandu un savām dziesmām! Un centīšos piepildīt vēl vienu savu sapni, bet tas jau vairāk ir 10 gadu plāns, vēlos vadīt sarunu šovu, mīlu cilvēkus un jau no bērnības patīk dziļas, atklātas sarunas par sirdslietām!

Novēlu visiem radošu rudeni un baudīt dzīvi šeit un tagad.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu