Rinkēvičs: Pašlaik notiek ļoti nopietna cīņa par cilvēku prātiem un sirdīm (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ar Ganas ārlietu un reģionālās integrācijas ministri kopīgās preses konferences laikā Ārlietu ministrijā.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ar Ganas ārlietu un reģionālās integrācijas ministri kopīgās preses konferences laikā Ārlietu ministrijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik, pirms vēlēšanām, notiek ļoti nopietna cīņa par cilvēku prātiem un sirdīm, intervijā aģentūrai LETA pauda "Jaunās Vienotības" saraksta līderis Rīgā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Politiķis norādīja, ka tas nav raksturīgs tieši Latvijai, jo tā noticis arī daudzviet citur Eiropā, kur ļoti nopietnus panākumus gūst radikālas, arī par populistiskām dēvētas idejas.

Rinkēvičs piebilda, ka pašlaik vērojama spēcīga vēlme no ārpuses iejaukties dažādos iekšpolitiskos procesos, izmantojot sociālos medijus un citus instrumentus. Tomēr arī šis nav unikāli Latvijai, bet notiek arī citviet.

"Mani dara bažīgu tas, ka pie varas var nonākt tas, ko es saucu par prokremliskiem un populistiski autoritāriem spēkiem. Tad mēs varētu pārvērsties par ļoti iekārojumu ietekmes aģentu, piemēram, graujot Eiropas Savienības vienotību, paši savu drošību un arī lielā mērā to, ko mēs esam sasnieguši," klāstīja Rinkēvičs.

Viņaprāt, šajās vēlēšanās lielā mērā jautājums ir ne tikai par to, kāda Latvija būs nākamajos četros gados, bet gan ilgākā laika posmā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu