Raidījums: Truksnis sodīts par narkotiku glabāšanu (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

KNAB atklājis, ka laikā no 2014.gada līdz 2016.gadam Jūrmalas mēra Gata Trukšņa izdevumi ir bijuši grūti salāgojami ar domes priekšsēdētāja ienākumiem. Ceļojums uz Šveici, 17 tūkstošus vērta paklāja iegāde bijusi tikai daļa no Jūrmalas mēra dārgajiem tēriņiem. Informāciju KNAB nodevis Valsts ieņēmumu dienestam, kas veicis Trukšņa fiziskās personas auditu, svētdienas vakarā vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga". 

Raidījuma "Nekā personīga" rīcībā ir informācija, ka KNAB kratīšanu laikā pie Trukšņa atrasts arī kas tāds, kas uz KNAB izmeklēšanu neattiecas. Pie Trukšņa izņemtas šļirces ar kokaīna paliekām. DNS analīzes liecina, ka šļirces izmantotājs ir Jūrmalas mērs. Valsts policija Truksni sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi  naudas sodu 100 eiro.

KNAB kriminālizmeklēšanā konstatēts, ka ZZS 27 tūkstoši partijas kasē ienākušie eiro ir nelikumīgi un ZZS vadība brīdināta, ka nauda  jāatmaksā valsts budžetā.

Pirms  4 gadiem Sudrabas vadītā partija politikā bija  jaunpienācēja un No sirds Latvijai  -divos mēnešos rekordīsā laikā pirms vēlēšanām tika saziedoti gandrīz 200 tūkstoši. Arī tur savu roku esot pielicis uzņēmējs Krūmiņš. Tikai atšķirībā no ZZS viņa paša  vārda ziedotāju sarakstā nebija lasāms. Tomēr par aizdomīgiem KNAB uzskata 35 tūkstošus, kurus tagad No sirds Latvijai jāatmaksā  valsts budžetā. 

KNAB pieļauj, ka Sudrabas partijas vēlēšanu kampaņā pirkti konsultantu pakalpojumi no Krievijas.

Persona, kura vieno gan ZZS, gan Sudrabas partiju ir Romāns Mežeckis. Krūmiņš stāsta, ka Mežeckis piekritis palīdzēt Sudrabas kampaņā, ja Krūmiņš noziedos ZZS  viņa bijušās sievas Ivetas Grigules kampaņai Eiroparlamenta vēlēšanās. “Tas bija bizness”, raksturo Krūmiņš. Mežeckis šajās vēlēšanās Sudrabai vairs nepalīdz, partiju pametis un  kandidē no Saskaņas.

Viens no Sudrabas partijas dibinātājiem savulaik bija uzņēmējs Viesturs Tamužs, kas drīz politisko spēku atstāja ar pompu, paziņojot, ka Sudrabas partijai ir neskaidri finansētāji. Tagad Tamužu pašu tur aizdomās par citas partijas nelikumīgu finansēšanu. Tiesībsargi uzskata, ka  2016.gada vasarā slēgtais konsultāciju līgums ar KPV.LV  valdes locekli Ati Zakatistovu ir aizsegs slēptai partijas biroja telpu apmaksai, kas ir  24 tūkstoši gadā. 

Zakatistovam tiešām ir saistība ar kadrā redzamo dzīvokli Valdemāra ielā, viņa firma “ Per capita” tiešām ir reģistrēta tikai dažus mēnešus pirms līguma slēgšanas, bet gan Zakatistovs, gan Tamužs apgalvo, ka konsultācijas bijušas īstas. 

KNAB arī pārbauda, vai viens no KPVLV līderiem, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš nav neatļauti saņēmis finansējumu no Lemberga lietā arestētās mantas glabātāja Šveices advokāta Rūdolfa Meroni. Meroni uzdevumā strādājošie liecinājuši, ka caur Meroni kontrolētiem uzņēmumiem skaitīta nauda it kā reklāmu izvietošanai Kaimiņa raidījumā “Suņu būda”, kaut patiesībā lielākā daļa naudas maksāta politiķim, ko viņš nav deklarējis. Kaimiņš noliedz, ka būtu pieņēmis neatļautus maksājumus un tos slēpis.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu