Tenerifes futbola lepnums atgriežas uz uzvaru takas

Kristaps Plaums, LETA, speciāli TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Plaums

Tenerifes komandai sezonas sākums bijis ļoti neveiksmīgs - neizšķirts, četri zaudējumi pēc kārtas un vēl viens neizšķirts, kas pirms Spānijas pēc spēka otrās līgas jeb "Segunda Division" septītās kārtas turnīra tabulā deva vien divus punktus un 19.vietu 22 komandu konkurencē. Uz vienas no Kanāriju salām mītošā komanda pēdējos gados par sevi nav likusi manīt, jo šobrīd nespēlē augstākajā līgā, nav parūpējusies par pārsteigumiem kausa izcīņā un nav veikusi ievērojamus darījumus transfēru tirgos.

Komanda kā pieturvieta karjerās bijusi tādiem zināmiem treneriem kā Jupam Heinkesam un Rafaelam Benitesam. Tāpat komandu tās ziedu laikos - deviņdesmitajos gados - pārstāvēja nu jau trenera arodā sevi pierādījušais Hauns Antonio Pici.

Pēc ceturtā zaudējuma piedzīvošanas kluba vadības pacietības mērs bija pilns un "Tenerife" treneris, savulaik pazīstamais spāņu futbolists Hoseva Ečeverija 17.septembrī zaudēja savu amatu. Viņa vietā pie Tenerifes komandas stūres stājies Hosē Luiss Oltra, kurš salas komandu vadīja arī laika posmā no 2007. līdz 2010.gadam, bet karjeras laikā bijis treneris tādās zināmās vienībās kā "Levante", Lakorunjas "Deportivo", "Almeria", "Mallorca" un "Granada".

Sestdienas vakarā Spānijā, protams, bija daudz svarīgāki mači, pirmkārt jau augstākajā līgā, kur Madrides derbijā tikās "Real" un "Atletico" vienības, bet "Barcelona" futbolisti savā laukumā uzņēma Bilbao "Athletic". Tāpat kā augstākajā līgā, arī pēc spēka otrajā turnīrā sestdien notika četri mači, un noslēdzošais no tiem bija "Tenerife" un "Cadiz" tikšanās.

"Tenerife" un "Cadiz" spēles apskatu iespējams noskatīties šeit

Kā jau ierasts futbola lielvalstīs, arī Tenerifē pirms spēles ir liela drūzmēšanās mača norisies vietai tuvākajos bāros. Lai būtu ērtāka apmeklētāju plūsma, ielas blakus kvartālos ir slēgtas. Bijušā kluba spēlētāja un prezidenta Eliodoro Rodrigesa Lopesa vārdā nodēvētā stadiona tuvumā bija arī vairākas atribūtikas tirdzniecības vietas, kurās varēja iegādāties arī šo to no Madrides "Real" un "Barcelona" līdzjutēju ekipējuma.

Vienīgie vārti sestdienas spēlē tika gūti 33.minūtē, kad viesu aizsargi netraucēti ļāva saņemt Tenerifes komandas uzbrucējam Nano bumbu uz vārtsarga laukuma robežas, spānim triecot to tīklā. Otrā puslaika sākumā mājiniekiem bija vairākas standartsituācijas pie pretinikeu vārtiem, taču pārsvaru dubultot neizdevās. Lielu darbu mačā paveica pussargi Suso un Luiss Mija, kā arī venecuēliešu vārtsargs Dani Ernandess. Komandai uzvara 1:0 un revanšs par zaudējumu Spānijas kausa otrajā kārtā.

Foto: Kristaps Plaums

Skatītāju atbalsts un iesaiste spēlē, protams, lielāka nekā Latvijā, taču biju gaidījis daudz vētraināku līdzi jušanu. Futbolistus spēles laikā pavadīja ritmiskas bungu skaņas, bez kurām mača atmosfēra būtu pat nedaudz pliekana. Spēli klātienē apmeklēja 10,013 skatītāju, kuri nepiepildīja pat pusi no 22,824 sēdvietu lielā stadiona, kurā pagājušā gadsimta pēdējā desmitgadē trīs mačus aizvadījusi arī Spānijas izlase.

Lielāka ažiotāža varētu būt maijā, kad otrās līgas čempionāts tuvosies izskaņai un Kanāriju derbija ietvaros gaidāma tikšanās ar Grankanārijas vienību "Las Palmas". Abas komandas pēc trīs sezonu pārtraukuma atkal satikušās vienā līgā, jo "Las Palmas" iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākajā divīzijā, no kuras šogad izkrita.

Savukārt Tenerifes vienība valsts augstākajā līgā spēlēja pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, divreiz finišējot piektā, kā arī 2001./2002.gada un 2009./2010.gada sezonās. Tiesa, izgāztā sezonas sākuma dēļ atgriešanās Spānijas augstākajā līgā būs grūts uzdevums.

Kopš 2011.gada salu spēcīgākās komandas cīnās arī par Kanāriju kausu, kur līdz šim trofejas sadalītas brālīgi - katrai vienībai pa četrām. Šo kausa izcīņu gan kanārieši nav īpaši iecienījušu un pēdējos gados tas norisinās stadionos, kas nav komandu galvenās arēnas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu