Rīgas "Dinamo" atlaiž aizsargu Feirčaildu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Keids Feirčailds
Keids Feirčailds Foto: www.dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" atlaidusi amerikāņu aizsargu Keidu Feirčaildu, informē vienība.

Pašlaik 29 gadus vecais hokejists šajā sezonā piedalījās sešās KHL spēlēs, kuru laikā guva vienus vārtus un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -3. Vidēji laukumā amerikānis pavadīja 11 minūtes un 21 sekundi.

Līdz ar to Feirčailds kļuvis par pirmo hokejistu, kuru Rīgas "Dinamo" šajā sezonā.

Feirčailds iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja Zviedrijas augstākās līgas klubā Engelholmas "Rogle", kur pa šo laiku kopumā 74 mačos atzīmējās ar septiņiem vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -27.

Tiesa, pērn decembrī viņš tika tika atbrīvots neapmierinoša snieguma dēļ, jo vairs nespēja pietuvoties tam sniegumam, ko demonstrēja pirmajā sezonā - 50 mačos seši vārti un 26 rezultatīvas piespēles.

Feirčaildu vēl 2007.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 96.numuru izraudzījās Sentluisas "Blues", un tieši šīs vienības sastāvā viņš aizvadīja savas līdz šim vienīgās piecas spēles pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, tikdams pie vienas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderības koeficienta -1.

Vēl 2006.gadā aizsargs kopā ar ASV izlasi triumfēja pasaules U-18 čempionātā, bet gadu vēlāk viņš tika pie sudraba un kļuva par rezultatīvāko savas pozīcijas spēlētāju turnīrā.

Pirms profesionāļa karjeras uzsākšanas Feirčailds spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot slaveno Minesotas universitāti, bet pēc tam ir spēlējis ne tikai NHL, bet arī Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Feirčaildam jau bija pieredze KHL čempionātā, jo viņš no 2014. līdz 2016.gadam pārstāvēja Novokuzņeckas "Metallurg". Šīs vienības sastāvā viņš kopumā 109 spēlēs atzīmējās ar astoņiem vārtiem un 28 rezultatīvām piespēlēm.

Ar 13 punktiem 12 spēlēs Rīgas "Dinamo" vienība Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu