Aptauja: Latvijā 55% iedzīvotāju ir skeptiski par iespējām atrast darbu (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā 55% iedzīvotāju ir skeptiski par iespējām atrast darbu, aģentūrai LETA pavēstīja "Baltic International Bank", atsaucoties uz jaunākā "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma datiem.

"Lūgti novērtēt iespējas Latvijā atrast darbu, kritisku vērtējumu sniedza vairāk nekā puse jeb 55% aptaujāto iedzīvotāju, kas veicinājis darba izredžu vērtējuma indeksa kritumu no -30 līdz -33 indeksa punktiem," norādīja bankā, piebilstot, ka vien 9% iedzīvotāji ir noskaņoti pozitīvi un ir pārliecināti, ka iespējas atrast jaunu darbu Latvijā ir labas.

Aptaujas dati arī atklāj, ka Latvijas iedzīvotāju kopējais noskaņojuma vērtējums ir nemainīgs - kopējā noskaņojuma indekss jaunākajā pētījumā bija -17. Vienlaikus tagadnes vērtējums sarucis par vienu indeksa punktu un bija -24, savukārt nākotnē iedzīvotāji skatās pozitīvāk - vērtējums pakāpies no diviem līdz trim punktiem.

Mēneša laikā kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss paaugstinājies par četriem indeksa punktiem - līdz -20 atzīmei, kas ir lielākais kāpums visās vērtējuma kategorijās. Joprojām teju puse aptaujāto iedzīvotāji (49%) aptaujā pauduši viedokli, ka situācija valstī nav uzņēmusi pareizo attīstības kursu.

Jaunākajā aptaujā pašreizējais ekonomikas stāvokļa novērtējums nokrities no -25 līdz -28 indeksa punktiem, kur 51% aptaujāto iedzīvotāju atzinis, ka tas ir slikts, bet 41% - viduvējs. Vērtējot to, kas pašlaik notiek ar Latvijas ekonomiku, 49% aptaujāto iedzīvotāju norādījuši, ka situācija, viņuprāt, pašlaik nemainās, tomēr paustas prognozes, ka gada laikā Latvijas ekonomikas stāvoklis mainīsies uz pozitīvo pusi - šādu pārliecību izteicis 21% iedzīvotāju. Mēneša laikā valsts ekonomikas stāvokļa attīstības prognozes indekss ir paaugstinājies par diviem indeksa punktiem un ir sasniedzis 0 atzīmi.

Pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējuma indekss mēneša laikā ir samazinājies no -10 līdz -12 punktiem – katrs trešais Latvijas iedzīvotājs (32%) savu ģimenes materiālo stāvokli vērtē kā sliktu. Tomēr prognozes ir pozitīvas, un 22% iedzīvotāju pauduši uzskatu, ka gada laikā materiālā situācija ģimenē būs uzlabojusies, norādīja bankā.

Pēc aptaujas datiem, iedzīvotāji ir kritiski noskaņoti arī par valdības darbu - 74% respondentu valdības darbam snieguši negatīvu novērtējumu. Vienlaikus valdības darba vērtējums, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, ir uzlabojies par diviem indeksa punktiem, sasniedzot -37 punktu atzīmi.

"Baltic International Bank Latvijas barometrs" ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu