Valdim Biseniekam - 90

Piemiņas pasākumi 2. oktobrī
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kalvis Bormanis/TVNET

Dantes Aligjēri biedrības goda biedram, izcilam Latvijas kultūras darbiniekam, valodniekam un tulkotājam Valdim Biseniekam 2. oktobrī būtu nozīmīga jubileja - 90. Pieminot meistara devumu Latvijas kultūrā, 2. oktobrī interesenti tiek aicināti uz vairākiem piemiņas pasākumiem LU Akadēmiskajā bibliotēkā un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. 

Plkst. 14.00 - LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks DA biedrības mākslinieku darbu izstādes "Vita Nuova/Jaunā dzīve" atklāšana, kas veltīta Valdim Biseniekam un Itālijai. Izstādē būs apskatāmas gleznas, grafikas, medaļas un fotogrāfijas, kā arī apgādā "Jumava" izdotās V. Bisenieka grāmatas.

Valdis Bisenieks
Valdis Bisenieks Foto: LETA

Plkst. 16.30 - LNB 11. stāvā notiks akadēmiskie lasījumi par Valdi Bisenieku kā personību un izcilu kultūras darbinieku. Piedalās Ojārs Spārītis un Guntis Gailītis.

Plkst. 19.00 - LNB Ziedoņa zālē notiks pasākums Viestura Kairiša režijā, piedalīsies pianists Vestards Šimkus un aktieris Kaspars Znotiņš.

Visi pasākumi apmeklējami bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu