Tīru māju īpašnieku ieradumi, kurus vērts ievērot ikvienam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Jāatzīst, ka ne vienmēr izdodas māju uzturēt spīdoši tīru, un katram kaut reizi ir gadījies nosarkt, uzņemot negaidītus viesus. Patiesi – lai perfekti iztīrītu katru mājas stūri, ir jāveic dziļā mājas tīrīšana, kas savukārt diezgan pamatīgi aizņem laiku, dažkārt šādas tīrīšanas noris pat veselu dienu. Tomēr ne vienmēr tīrīšanai ir jāaizņem vairāk kā 15 minūtes no brīvā laika. Lūk, kādus sīkus darbiņus veic tīru māju īpašnieki.

Saklāj gultu no rītiem

Pirms dodies ārpus mājas, saklāj gultu. Pat ja steidzies, pārklāj segu pāri spilveniem un izlīdzini to, tādējādi radot saklātas gultas iespaidu. Šī elementārā darbība acumirklī liek guļamistabai izskatīties kārtīgākai, un šādi uzsāksi dienu uz produktīvas nots.

Foto: Unsplash

Veic trauku mašīnas izkrāmēšanu pirms iešanas uz darbu

Sagatavo trauku mašīnu dienas kārtībai – tā vietā, lai krātu netīros traukus izlietnē, izkārto izmazgātos traukus plauktos un liec mašīnā netīros, vakarpusē trauku mašīnu ieslēdz. Savukārt, ja tev nav trauku mašīnas, no rīta sakārto izžuvušos traukus, atbrīvojot vietu svaigi nomazgātajiem.

Izmazgā vienu veļas “porciju” dienā

Tas attiecas uz lielākām ģimenēm, taču arī diviem un vienam mājiniekam kādā brīdī netīrās veļas grozs var plīst no apģērbu pārpilnības. Vismaz reizi nedēļā izmazgā vienu veļas “porciju” - tādā veidā veļas grozs nepārpildīsies un arī neizbeigsies zeķes un apakšveļa.

Foto: Unsplash

Izmanto kastes sīkumiem

Ja mājoklī katrai mantai ir sava vieta, tas uzreiz ir arī kārtīgāks. Izkārto plauktos un skapjos vairākas kastes, kurās salikt dažādus sīkumus, piemēram, Ziemassvētku rotājumus, vadus, lādētājus vai cepures un cimdus.

Met prokrastinēšanu pie malas

Ir viegli visus darbus atlikt uz vēlāku laiku, taču tie sāks krāties kaudzē. Tas īpaši attiecas uz jaunu preču iegādi un izpakošanu: visbiežāk atkritumi rodas no iepakojumiem - kastēm, burbuļplēvēm un polietilēna maisiem. Iegādājoties jaunas preces, pēc izsaiņošanas nekavējoties izmet lieko. Jo ilgāk vilcināsies, jo vairāk mājoklī sakrāsies nevajadzīgi priekšmeti.

Foto: Unsplash

Pēc garas dienas noliec darba apģērbu

Dažkārt ir visai kārdinoši pēc garas dienas nomest darba drēbes, kur pagadās, un uzvilkt ērtās mājas drēbes, tomēr īsais laiks, ko veltīsi apģērba iekarināšanai skapī, atmaksāsies – mājoklis izskatīsies daudz kārtīgāks. Turklāt šādā veidā apģērbs ilgāk būs tīrs un nesaburzīsies.

Veic tīrīšanu paralēli ēst gatavošanai

Lai kulināro izvirtību laikā nerastos pamatīgs trauku kalns, paralēli nomazgā izmantotos traukus. Piemēram, tiklīdz ieliki cepties kartupeļus un vistu cepeškrāsnī, nomazgā katlu, kurā marinēji vistu, vai, vāroties zupai, nomazgā dārzeņu rīvi. Kad maltīte būs ieturēta, atliks vien nomazgāt šķīvjus un citus galda piederumus. Ņem vērā – nekārtība būs mazāka, ja katru vakaru nomazgāsi traukus un notīrīsi virtuves virsmas.

Foto: Unsplash

Plāno

Neatkarīgi no tā, vai meklē apģērbu komplektu, kurā doties izklaidēties uz naktsklubu, vai apdomā, kādus produktus izmantosi tīrīšanai, centies izplānot katru sīkumu. Plāno, kādā kārtībā tīrīsi māju, kādu apģērbu vilksi uz darbu vai ceļojumā. Plānojot katru sīkumu, būsi lietas kursā par notiekošo savā mājoklī un tādējādi arī neradīsies pārlieku liels jūklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu