10 slavenības, kuru īsto vārdu tu nemaz nezini

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP, AP/Scanpix, TVNET kolāža

Vārda un uzvārda maiņa mēdz būt garš un sarežģīts process, tomēr, ja esi bagāts un slavens, tad vari dēvēt sevi kā vien vēlies. Arī šīs 10 zvaigznes ar savu skatuves vārdu ir tik ļoti saauguši kopā, ka mēdz aizmirst vārdu, ar kādu nāca pasaulē. 

Mega Raiena

Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu aktrises īstais vārds ir Margareta Mērija Emīlija Anna Haira (Margaret Mary Emily Anne Hyra). Uzvārdu "Raiena", kas ir viņas vecmāmiņas pirmslaulību uzvārds, viņa sāka lietot, kad pievienojās Ekrāna aktieru ģildei.

Vins Dīzels

Foto: AFP / Scanpix

Aktiera īstais vārds ir Marks Sinklērs (Mark Sinclair). Viņam šķita, ka šis nebija pietiekami “spēcīgs” vārds, lai uzsāktu veiksmīgu karjeru Ņujorkā. Aktieris saīsināja mātes pirmslaulības uzvārdu Vincents, lai iegūtu vārdu Vins. Kas attiecas uz uzvārdu Dīzels – aktieris atklājis, ka tā bijusi viņa bērnības iesauka, jo viņš vienmēr bijis enerģijas pilns.

Olīvija Vailda

Foto: AP/Scanpix

Uzsākot aktrises karjeru, Olīvija uzvārdu Vailda veltīja par godu rakstniekam Oskaram Vaildam. Iepriekš viņa bija pazīstama kā Olīvija Kokburna (Olivia Cockburn).

Keitija Perija

Popzvaigzne Keitija Perija piedzima ar vārdu Katrīna Elizabete Hadsone (Katheryn Elizabeth Hudson). Viņa nevēlējās tikt sajaukta ir aktrisi Keitu Hadsoni, tāpēc nolēma nomainīt uzvārdu.

Bruno Marss

Foto: Charles Sykes/TT NYHETSBYRÅN

Dziedātāja Bruno Marsa īstais vārds ir Pīters Džīns Hernandezs (Peter Gene Hernandez), tomēr jau kopš divu gadu vecuma viņa tēvs zēnu saucis par Bruno. "Marss radās kā joks, jo tas izklausās kas liels un iespaidīgs," par jauno uzvārdu kādā intervijā pastāstījis mūziķis. 

Vinona Raidere

Vinona Raidere
Vinona Raidere Foto: AFP/Scanpix

Aktrise nomainīja savu uzvārdu Horovitza (Horowitz), kad viņai bija jāizvēlas, kāds vārds parādās Vinonas pirmās lomas filmas titros. Viņa ieteica uzvārdu Raidere, jo tajā brīdī fonā skanēja Mitča Raidera (Mitch Ryder) albums.

Eltons Džons

Mūziķa Eltona Džona īstais vārds ir Redžinalds Kenets Dvaits (Reginald Kenneth Dwight). Eltons Džons ir veltīts par godu divām blūza leģendām: saksofonistam Eltonam Dīnam (Elton Dean) un dziedātājam Longam Džonam Baldrijam (Long John Baldry).

Mailija Sairusa

Dziedātāja Mailija Sairusa
Dziedātāja Mailija Sairusa Foto: AP/Scanpix

Dziedātājas īstais vārds ir Destinija, tomēr bērnībā viņa tika saukta par Smailiju, jo visu laiku smaidīja. Tā arī dziedātāja skatuves vārdu aizguva no bērnības iesaukas. 

Ališa Kīza

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS

Dziedātājas uzvārds ir Kuka (Cook), tomēr Kīza (Keys) daudz labāk piestāv pianistei - "keys" no angļu valodas ir taustiņi.

Lana del Reja

Foto: ANDREW KELLY/Reuters

Elizabete Vūlridža Grānta par savu skatuves vārdu izteikusies šādi: "Lana del Reja man saistījās ar jūras šarmu. Tas izklausījās brīnišķīgi, kad to izrunāju." 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu