"General Electric" paziņo par tūlītēju vadītāja nomaiņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
GE vadītājs Džons Flenerijs
GE vadītājs Džons Flenerijs Foto: Reuters/ScanPix

Grūtības piemeklējušais ASV konglomerāts "General Electric Co." (GE) pirmdien paziņoja par vadītāja maiņu un brīdināja, ka nesasniegs šim gadam prognozētos finanšu rādītājus.

GE norāda, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un vadītāja amatos nekavējoties stājas Lourenss Kalps, viņam aizstājot Džonu Fleneriju, kas vadītāja amatā aizvadījis vien nedaudz vairāk kā gadu.

Tāpat kompānija pavēstīja, ka enerģijas biznesa vājo finanšu rezultātu dēļ tā nesasniegs šim gadam iepriekš izteikto peļņas prognozi.

Kā vēstīts, GE pērn novembrī prezentēja vērienīgu restrukturizācijas plānu, kas paredz vairāku tūkstošu darbvietu likvidēšanu un aktīvu pārdošanu, jaunajai uzņēmuma vadībai cenšoties uzlabot kompānijas finansiālo stāvokli.

Savukārt jūnijā GE tika izslēgts no "Dow Jones Industrial" akciju indeksa, ņemot vērā uzņēmuma akcijas cenas straujo kritumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu