Aktieris Kaspars Znotiņš: Bohēma nav mans formāts. Vienmēr esmu bijis pareizais

Kino ekrānos simtgades filma "Homo Novus"
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

​Lai gan teātra pasaulē sastopams ne mazums bohēmistu, izrādās, ka Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš (42) nekad nav devis priekšroku šādam dzīvesveidam. Lai gan viņš ignorē izlaidīgas izklaides, aktierim ļoti tīk lomas, kurās jāatveido pilnīgs pretstats.

“Vienmēr esmu bijis pareizais. [..] Studiju laikā pārdzīvoju, domāju - kāds es aktieris, ja nevaru iziet no komforta zonas, izdarīt ko pilnīgi traku? Būdams labs skolnieks, arī šajā jomā centos mācīties un izmēģināt brīvā kritiena izjūtas... Bet bohēma nav mans formāts. Es to varu, ja ļoti vajag. Varu Centrālās stacijas laukumā sešos no rīta dzert šņabi. Bet es bez tā varu arī labi iztikt. [..] Bet uz skatuves es varu sevī atraisīt un izspēlēt visu veidu nepareizību. Nepakļāvīgie, nepareizie raksturi manī arī izraisījuši to lauku puikas apbrīnu. Tos pareizos pats ne pārāk apbrīnoju,” intervijā ar žurnālu “Santa” pastāstīja Znotiņš, kurš pašlaik kino ekrānos redzams Latvijas valsts simtgades romantiski komēdiskajā kostīmfilmā "Homo Novus".

Kā jau ziņots, jaunās kinolentes seansus pirmajās trīs dienās apmeklējuši 11 055 skatītāji, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Viņa norādīja, ka tas ir viens no labākajiem nedēļas nogales rezultātiem pēdējo gadu Latvijas spēlfilmu kontekstā, un publikas uzmanība vēl nesamazināsies, jo plānoti arī filmas īpašie seansi valsts reģionos.

Šie seansi ar "Homo Novus" radošās komandas pārstāvju līdzdalību jau aizvadīti Liepājā un Ventspilī. Siguldas kinoteātrī "Lora" "Homo Novus" seanss notiks 4. oktobrī, un pēcāk filmas veidotāji viesosies 7. oktobrī Rēzeknē, 8. oktobrī Valmierā, 10. oktobrī Cēsīs, kā arī 12. oktobrī Rīgas kinoteātrī "Splendid Palace".

Spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja. "Homo Novus" galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, bet pārējās lomās iejutušies aktieri Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars. Filmas veidotāju vidū ir arī operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Lielbritānija), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

"Filmai izdevies radīt pilnīgi neatkarīgu mākslas darbu, kuru var baudīt, pilnīgi neko nezinot par Anšlavu Eglīti, kaut gan Anšlavs ir pelnījis, ka viņu atceras. Tiem, kas pazīst Anšlavu Eglīti, šis ir dubults prieks - kā viņa humors un ironija par sabiedrību parādās filmā vizuālā formā. Filma ir aizraujoša, ar lielisku humoru un pašironiju, ar ļoti skaistu Latvijas zelta laikmeta atspoguļojumu. Un Latvijas mūsdienu slavenības, kas filmā parādās dažādās maskās un dažādos grimos, protams, ir elements pats par sevi," filmu vērtējusi eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Spēlfilma "Homo Novus" ar NKC, Valsts kultūrkapitāla fonda un tirdzniecības centra "Galerija Centrs" atbalstu tapusi studijā "Film Angels Productions". Filmas izplatītājs Latvijā ir uzņēmums SIA "ACME Film".

Spēlfilma "Homo Novus" ir daļa no NKC veidotās valsts simtgades kino programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", kurā līdz 2019. gada februārim plānotas vēl sešas pirmizrādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu