Cēsīs uzstāsies muzikālā apvienība "Penguin Cafe"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Penguin Cafe
Penguin Cafe Foto: publicitātes

1. decembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" ar pirmo koncertu Baltijā uzstāsies muzikālā apvienība "Penguin Cafe", informē koncertzāles "Cēsis" mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

"Penguin Cafe" ir britu komponista un mūziķa Saimona Džefsa pasaulslavenās grupas "Penguin Cafe Orchestra" tradīciju turpinājums Saimona dēla Artura Džefsa interprtācijā.

Saimons Džefss bija viens no, iespējams, izcilākajiem postmodernisma laikmeta angļu komponistiem, kuru nereti pieskaita pasaules mūzikas aizsācējiem vēl pirms Stinga un Pītera Geibriela. Viņš izveidoja pasaulslavenu apvienību "Penguin Cafe Orchestra", kuras atskaņoto mūziku pats Saimons dēvēja par "moderno pusakustisko kamermūziku".

Pēc Saimona Džefsa nāves viņa dēls Arturs Džefss izveidoja pēctecīgu apvienību, nosaucot to par "Penguin Cafe". Tās repertuārā ir gan tēva radītie skaņdarbi, gan paša Artura rakstīta mūzika, kas balstās "Penguin Cafe Orchestra" filozofijā. Artura Džefsa melodijās ieskanas afrikāņu, venecuēliešu, brazīliešu, avangarda, minimālisma un klasiskās mūzikas elementi, izmantojot visplašāko mūzikas instrumentu klāstu - stīgas, klavieres, ermoņikas, ģitāras, kalimbas, kā arī elektroniskās mūzikas skaņu cilpas.

Grupas "Penguin Cafe" koncerts Cēsīs notiks 1. decembrī.

Biļetes uz gaidāmo pasākumu var iegādāties koncertzāles "Cēsis" kasē un "Biļešu paradīze" tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu