Valsts policija nozieguma vietā Aizputē ieradusies stundu pēc apšaudes (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policisti. Ilustratīvs foto
Policisti. Ilustratīvs foto Foto: Ieva Lūka/LETA

Tā kā Valsts policijas iecirknis Aizputē nedēļas nogalē nestrādā, policisti nozieguma vietā Aizputes novada Lažas pagasta Lejasraķos pie svara korekcijas centra „Vitality Academy” ieradušies tikai stundu, pusotru pēc notikušā, pirmdien vēstīja LTV "Panorāma" 

Aizputes novada pašvaldības policijas darbinieki bijuši pirmie, kas ieradušies notikuma vietā uzreiz pēc informācijas par bruņotu uzbrukumu saņemšanas no kolēģiem Liepājā.

“Skats tāds – pie barjerām stāvēja mašīna, kura bija sašauta un kurā iekšā bija cilvēki. Īstenībā pirmais, kas izsauca policiju un ātro palīdzību, bija pats šoferītis. Viņš savainots aizrāpojis atpakaļ uz ēku, no kurienes zvanījis. Viņš bija pirmais, kurš deva informāciju,” stāsta Aizputes novada pašvaldības policijas priekšniece Ailona Dārzniece.

Viņasprāt, daudz operatīvāks darbs būtu bijis, ja Valsts policijas Aizputes iecirknis strādātu arī brīvdienās:

“Kamēr atbrauca pēc stundas, pusotras, kad slēdza ceļus, viss jau bija aizgājis. Uzreiz vajadzēja rīkoties, bet tie ir attālumi – Liepāja, tāpat arī Rīga.”

Par notikušo bruņoto uzbrukumu ir uzsākts kriminālprocess, savukārt svara korekcijas centrā darbs turpinās ierastajā režīmā.

Kā ziņots, svētdien notikušajā apšaudē pie centra "Vitality Academy" cietuši trīs ārvalstu pilsoņi - divi vīrieši un viena sieviete. Viņu veselības stāvoklis raksturojams kā smags, bet stabils. Visi trīs cietušie bijuši centra klienti, bet policija neprecizē, no kuras valsts personas nākušas.

Pašlaik nav plašākas informācijas arī par šāvēju.

Sākts kriminālprocess, tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Latvijas Televīzija, atsaucoties uz Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieku Rimantu Kārkliņu, vēstīja, ka uzbrukums varētu būt bijis pasūtījuma slepkavības mēģinājums. Noziegums vērsts pret personām, kas atradās automašīnā, un tas ļauj secināt, ka tieši šīs personas bija uzbrukuma mērķis, skaidrojis Kārkliņš.

Viņš norādījis, ka noziegumā saskatāmas pasūtījuma slepkavības pazīmes, un kriminālprocess sākts par slepkavības mēģinājumu.

Policija aicinājusi ikvienu sniegt informāciju, kas varētu palīdzēt nozieguma izmeklēšanā un atklāšanā.

"Vitality Academy" turpina savu ikdienas darbu. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu