Paziņoti handbola izlases kandidāti EČ kvalifikācijas spēlēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns uzbrukumā ar bumbu
Latvijas handbola izlases līderis Dainis Krištopāns uzbrukumā ar bumbu Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins nosaucis kandidātu sarakstu Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovēniju un Nīderlandi, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Latvijas izlase pret Slovēniju spēlēs 24. oktobrī izbraukumā, bet 28. oktobrī Valmierā tiks uzņemti Nīderlandes handbolisti.

"Cerams, ka visi ieplānotie spēlētāji varēs spēlēt. Uz doto brīdi visi kandidātu sarakstā esošie handbolisti ir apstiprinājuši savu dalību oktobra spēlēs. Toms Lielais dažādu iemeslu dēļ šoreiz nevarēs palīdzēt. Ar ārzemēs spēlējošajiem regulāri kontaktējos. Nerunājam par ikdienu, bet vairāk par sportisko pusi. Svarīgi arī, kāds ir treniņu skaits tiem, kas paralēli sportam arī strādā. Daudzus no ārzemēm spēlējošajiem ir iespēja vērot spēļu tiešraidēs. Regulāri cenšos uzzināt, cik labi spēlētāji ir iejutušies savos klubos, kā jūtas, cik daudz spēlē," stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins.

"Visi redzam, ka potenciālie līderi Dainis Krištopāns, Aivis Jurdžs, Austris Tuminskis ārzemēs spēlē daudz, ir ieguvuši nopietnu lomu savās komandās. Skaidrs, ka ir kāpumi un kritumi, bet kopumā situācija izskatās laba. Par Daini ir ļoti daudz informācijas. Pagaidām daudz viņš spēlē aizsardzībā, bet pietiekami regulāri gūst arī vārtus. Tuminskis daudz spēlē, bet pats neslēpj, ka vēl ne līdz galam ir iejuties, tāpēc vairākās situācijās, nevis mēģina pats uzņemties iniciatīvu, bet izkārtot labas pozīcijas partneriem. Ar muguru Austrim viss ir kārtībā, bija neliels sastiepums, taču nekas nopietns," turpina Uščins.

Pirms izlozes Latvijas izlase bija izsēta trešajā grozā, kas nozīmēja, ka pretiniekos noteikti nevarēja trāpīties citas šī groza komandas - Lietuva, Šveice, Slovākija, Ukraina, Izraēla un Turcija.

No pirmā groza Latvijai pretiniekos tika ielozēta Slovēnija, no otrā groza Nīderlande, bet no vājākā, ceturtā, groza, Latvijas apakšgrupā tika ielozēta kaimiņvalsts Igaunija.

"Slovēnija runā pati par sevi. Tā ir pasaules elites komanda. Protams, par šo komandu informācijas netrūkst. Nīderlande arī jau sevi ir pierādījusi. Skatāmies abu komandu spēles, analizējam," nākamās pretinieces vērtē galvenais treneris. 

Visas pretinieces ir pietiekami labi zināmas. Pret Nīderlandi tika spēlēts jau iepriekšējā – 2018.gada - Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (27:29, 24:25), bet pret Slovēniju 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (28:39, 20:37). Igaunija savukārt ir bieža viešņa Rīgas domes kausā, kur Baltijas kaimiņi tika pārspēti arī 2017.gada nogalē (25:22). Tāpat Rīgas domes kausā tika spēlēts jau ar pieminēto Nīderlandi (24:29).

"Pārbaudes spēles aizvadīt nebūs iespējams. Tam vienkārši nav laika. Tā, protams, ir problēma. Šobrīd handbolā ir tā, ka izlasēm reālais laiks pārbaudes spēlēm ir vasara, taču kaut kad tiem sportistiem ir arī jāatpūšas. Otrdien būs treniņš Slovēnijā, trešdien jau spēle, tad ceturtdien atgriezīsimies Latvijā un svētdien spēlēsim pret Nīderlandi. Skatīsimies kādā formā ir katrs spēlētājs. Ir tā, ka katram jāatrod individuāla pieeja, jo tomēr arī ikdienā režīms spēlētājiem ir atšķirīgs," piebilst Uščins.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Gaidāmais kvalifikācijas turnīrs būs plašākais, kāds jebkad ir noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Gosswallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga), Edgars Kukša (OHV Aurich, Vācija), Elvijs Kušners (SK Latgols)

Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga), Kristiāns Ingus Jonuška (Tenax Dobele)

Kreisie ārējie: Aivis Jurdžs (DHfK Leipzig, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Emīls Kurzemnieks (Afturelding HC, Islande), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Normunds Seņkāns (SK Latgols), Raivis Gorbunovs 

Saspēles vadītāji: Austris Tuminskis (EHV Aue, Vācija), Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija)

Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Vardar, Maķedonija), Evars Klešniks (LiT Tribe Germania, Vācija), Elvijs Borodovskis (TSG Hassloch, Vācija), Guntis Piļpuks (HF Mors, Dānija)

Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Andis Ērmanis (Tenax Dobele), Uvis Strazdiņš (HC Kehra)

Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand 87, Francija), Egils Politers (Tenax Dobele), Artūrs Meikšāns (SK Latgols), Antons Šuleiko (Tenax Dobele)

Latvijas izlases spēles oktobrī

24.10.2018, 20:15, Slovēnija - Latvija

28.10.2018, 15:10, Latvija - Nīderlande

EČ kvalifikācijas turnīra izlozes rezultāti

1. apakšgrupa: Izraēla, Polija, Vācija, Kosova.

2. apakšgrupa: Šveice, Serbija, Horvātija, Beļģija.

3. apakšgrupa: Turcija, Islande, Maķedonija, Grieķija.

4. apakšgrupa: Latvija, Nīderlande, Slovēnija, Igaunija.

5. apakšgrupa: Bosnija un Hercegovina, Čehija, Baltkrievija, Somija.

6. apakšgrupa: Lietuva, Portugāle, Francija, Rumānija.

7. apakšgrupa: Slovākija, Krievija, Ungārija, Itālija.

8. apakšgrupa: Ukraina, Melnkalne, Dānija, Fēru salas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu