Austrijas ārlietu ministre atbalsta Sīrijas bēgļu atgriešanos

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla
Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla Foto: AP/LETA

Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla pirmdien sacīja, ka Sīrijas bēgļu atgriešanās procesam, valsts stabilizācijai un rekonstrukcijai nav jābūt cieši saistītai ar politisko procesu.

Pasaulei būtu jāizmanto "jaunā dinamiskā" attīstība Sīrijā, kas jau vairāk nekā septiņus gadus iestigusi pilsoņkarā, uzturoties vizītē Sīrijas kaimiņvalstī Libānā, sacīja Kneisla.

Sīrijas bēgļi netiks spiesti atgriezties, sacīja ministre, bet Austrija palīdzēs tiem, kas gribēs atgriezties, tāpat kā tā rīkojās situācijā ar Bosnijas bēgļiem pēc konflikta noslēguma šajā teritorijā.

Libānas ārlietu ministrs Gebrans Basils sacīja, ka Libāna, kas ir uzņēmusi vairāk nekā miljonu Sīrijas bēgļu, strādā pie tā, lai garantētu viņu "ātru, drošu, cienījamu un ilgtspējīgu" atgriešanos. Ministrs sacīja, ka "drošība šobrīd dominē" lielākajā daļā Sīrijas, un tas padara iespējamu bēgļu atgriešanos.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu