Makrons nepieņem iekšlietu ministra demisiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien atteicās pieņemt iekšlietu ministra Žerāra Kolona atlūgumu, kas iesniegts dažas nedēļas pirms divu citu viņa valdības ministru atkāpšanās.

Kolons, kurš tiek uzskatīts par vienu no Makronam uzticīgākajiem ministriem un smagsvaru viņa valdībā, septembrī paziņoja, ka viņš atstās ministra amatu, lai 2020.gadā kandidētu Lionas mēra vēlēšanās. Pēc šī paziņojuma izskanēja aicinājumi Kolonam nekavējoties atkāpties no ministra amata.

"Par spīti uzbrukumiem ministram, kopš viņš apstiprināja, ka būs kandidāts uz Lionas mēra amatu, kad pienāks īstais laiks, [Francijas] Republikas prezidents atjaunoja uzticēšanos viņam un lūdza viņu palikt pilnīgi mobilizētam viņa misijā uzturēt Franciju drošu," paziņoja prezidenta administrācija.

71 gadu vecais Kolons bija Lionas mērs 16 gadus, līdz Makrons viņu izraudzījās Iekšlietu ministrijas vadīšanai, un ilgi tika baumots, ka Kolons plāno kandidēt uz ceturto termiņu Lionas mēra amatā.

Pirms dažām nedēļām atkāpās Makrona valdības populārais vides ministrs Nikolā Ilo, kuram sekoja sporta ministre, bijusī olimpiskā čempione paukošanā Lora Flesela.

40 gadus vecais Makrons pērn uzvarēja Francijas prezidenta vēlēšanās, bet pēdējās nedēļās viņa popularitātes reitings ir krities.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu