Nails Rodžers un «Chic» atgriežas disko mūzikas laikmetā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Albuma vāks ir atsauce uz "Chic" debijas plati "Chic".
Albuma vāks ir atsauce uz "Chic" debijas plati "Chic". Foto: publicitātes

28. septembrī klajā laists devītais disko apvienības «Chic» studijas albums "It's About Time", kuru kopā ar viesmūziķiem ieskaņojis vienīgais oriģinālās grupas dalībnieks Nails Rodžers (Nile Rodgers), kurš astoņdesmitajos gados producēja arī vairākus slavenus popmūzikas singlus Madonnai, Duran Duran u.c. un mūsdienās popularitāti iemantojis ar dziesmu «Get Lucky». Šis ir pirmais oficiālais "Chic" albums kopš 1992. gada «Chic-Ism».

Atgādinām, ka grupu «Chic» 1976. gadā izveidoja Nails Rodžerss un basists Bernards Edvardss (1952-1996). «Chic» lielākie hiti bija «Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)» (1977), «Everybody Dance» (1977), «Le Freak» (1978), «I Want Your Love» (1978), «Good Times» (1979) un «My Forbidden Lover» (1979). Vēlāk viens no pirmajiem repa ansambļiem «The Sugarhill Gang» izmantoja «Chic» dziesmu «Good Times» kā pamatu savam izrāviena singlam «Rapper's Delight».

Šobrīd grupas sastāvs ir pilnīgi cits, un no oriģinālā palicis tikai Rodžerss.

2014. gadā grupa nominēta uzņemšanai Rokenrola slavas zālē.

Jaunajā albumā, kura ieraksts sācies jau 2014. gadā, piedalās vairāki viesmūziķi, to skaitā Mura Masa, Cosha, Heilija Stenfīlda, Kreigs Deivids, lēdija Gāga u.c.

Noklausies albumu.

Albuma vāks ir atsauce uz "Chic" debijas plati "Chic".

2019. gadā plānots vēl viens "Chic" albums.

«Chic» (2012. gads)
«Chic» (2012. gads) Foto: Wikipedia.org
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu