Atzīmēs Sutas un Beļcovas muzeja desmit gadu jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atzīmēs Sutas un Beļcovas muzeja desmit gadu jubileju
Atzīmēs Sutas un Beļcovas muzeja desmit gadu jubileju Foto: LNMM

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā 2. oktobrī plkst.17 notiks tā desmit gadu jubilejai veltīts pasākums "Ciemos pie Romana un Aleksandras", informē Latvijas Nacionālais mākslas muzeja (LNMM) preses centra vadītāja Natālija Sujunšalijeva.

Muzeja jubilejas viesiem būs iespēja iejusties 20. gadsimta pirmās puses balles atmosfērā - apmeklētāji tiks aicināti malkot vīnu tā laika mūzikas atskaņotāja, patafona, pavadījumā. Muzeja gaisotni piepildīs 20. līdz 30. gadu melodijas.

Muzeja svētku programmā arī iekļauta loterija, kurā uzvarētāji varēs laimēt grāmatas par mākslu un brīvbiļetes uz izstādēm citās LNMM struktūrvienībās.

Pasākumā tiks deklamēta dzeja no Jāņa Sudrabkalna jeb Olivereto dzejoļu krājuma "Trubadūrs uz ēzeļa" (1921), kas izvēlēts, jo tajā tiek apdzejots gan Suta, gan kafejnīca "Sukubs" - leģendārā Rīgas bohēmas mājvieta, kas piederēja viņa mātei Natālijai Sutai.

Desmit gadu periodā muzeju kopumā ir apmeklējuši vairāk nekā 26 000 cilvēku, notikušas 22 izstādes, kas ir saistītas ar Sutu (1896-1944), Beļcovu (1892-1981), viņu meitu, mākslu, baletu un citām jomām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu