Indonēzijas zemestrīcē un cunami bojā gājuši 1234 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Zemestrīcē un tai sekojošajā cunami Indonēzijā dzīvību zaudējuši vismaz 1234 cilvēki, aģentūrai AP paziņojis valsts katastrofu novēršanas dienesta runasvīrs Sutopo Purvo Nugroho. 

Vismaz 799 ievainoti un 99 tiek uzskatīti par pazudušiem, sacīja Nacionālās Katastrofu vadības pārvaldes pārstāvis sakariem ar presi Sutopo Nugroho.

Vairāk nekā 61 000 pārvietoti, viņš piebilda.

Pēc postošās Indonēzijas zemestrīces glābēji atraduši arī 34 Bībeles studiju nometnes dalībnieku līķus, otrdien pavēstīja Indonēzijas Sarkanais Krusts.

Upuri ir Sigi apgabala Džonuges baznīcas mācību centra Bībeles nometnes 86 apmeklētāju vidū, kas pēc 7,4 magnitūdu zemestrīces tika uzskatīti par pazudušiem, sacīja Indonēzijas Sarkanā Krusta pārstāve sakariem ar presi Aulija Ariani.

Pārējo nometnes dalībnieku liktenis nav zināms. "Mūsu 16 brīvprātīgo komanda pirmdien atrada 34 līķus," viņa sacīja.

Taču pirmdien bija arī kāds priecīgs notikums - no sagruvušas biroju ēkas Palu, Sulavesi centrālajā daļā, tika izglābts 38 gadus vecs vīrietis, kurš zem gruvešiem bija aizvadījis vairākas dienas.

Palu bija viena no vissmagāk skartajām vietām Sulavesi. Zemestrīce vienā no Palu rajoniem izpostīja 1700 mājas. Vēl vairāki simti ēku apraktas zem gruvešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu