Francija iesaldē Irānas valdības drošības struktūras aktīvus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: EPA/Scanpix

Francijas varasiestādes otrdien iesaldēja aktīvus Irānas Izlūkošanas ministrijas iekšējās drošības nodaļai un diviem irāņiem, arī diplomātam, kas tiek turēts aizdomās par plānoto uzbrukumu irāņu trimdas organizācijai.

Lēmums par aktīvu iesaldēšanu ir saistīts ar ieceri, kas gan netika īstenota, 30.jūnijā netālu no Parīzes sarīkot bumbas sprādzienu Irānas Tautas mudžahedīnu (MEK) demonstrācijā, teikts Francijas Iekšlietu, Ekonomikas un Ārlietu ministrijas kopīgajā paziņojumā.

Šis solis ir "preventīvs, uz konkrētiem mērķiem orientēts un proporcionāls", teikts paziņojumā. Tajā arī apliecināta valdības apņēmība vērsties pret terorismu, it īpaši Francijas teritorijā.

Viens no diviem irāņiem ir Asadolla Asadi - Vīnē bāzēts irāņu diplomāts, kura izdošanu pieprasījusi Beļģija, pastāvot aizdomām, ka viņš bijis iesaistīts sprādziena organizēšanas sazvērestībā.

Viņš tika aizturēts jūlijā Vācijā netālu no Ašafenburgas, balstoties uz Eiropas aresta orderi, kad Beļģijā bija apturēti divi irāņu izcelsmes cilvēki. Varasiestādes paziņoja, ka viņu auto atrastas spēcīgas sprāgstvielas.

Vācijas tiesa pirmdien apstiprināja viņa izdošanu Beļģijai.

Otrs irānis, kas ir pieminēts Francijas ministriju paziņojumā, ir Saeids Hašemi Mogadams. Kāda ir viņa loma sazvērestībā, šobrīd nav zināms.

Paziņojumā arī nav atklāts, par kādiem aktīviem Francijā varētu būt runa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu