Zuarguss Zarmass: Balsošana par mazāko ļaunumu noved pie lieliem ļaunumiem (8)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

6. oktobrī izšķirsies Latvijas nākamo četru gadu liktenis. Nav nekāds noslēpums, ka tikai ejot balsot mēs varam ietekmēt vēlēšanu rezultātu. Motivācijas un emocionālā intelekta treneris Zuarguss Zarmass intervijā ar TVNET atklāja, ka šogad būs vēlētāju vidū, jo ir parādījies, par ko balsot.

"Pat ja ir atsevišķas tēmas, kur partijai nepiekrītu, tomēr redzu, ka ir ētika un godprātība šajos cilvēkos. Tas varētu būt korektākas, modernākas, cilvēcīgākas valsts virziens, kādā visiem gribētos būt, bet nav bijuši normāli piedāvājumi no partijām līdzšinējos 20 gados.

Balsot par “mazāko ļaunumu”, ko daži popularizēja agrāk, noved pie lieliem ļaunumiem, un labi, ka šoreiz varu balsot bez šādas sajūtas.

Ja godīgi, tad politikai sekoju diezgan virspusēji. Tiesa, daudz informācijas atnāk no cilvēkiem, kuri saistīti ar politiku. Vairumā gadījumā uzzinu par notiekošo no personiskām sarunām ar mediju, politikas vai valsts pārvaldes cilvēkiem, kā no publiskajiem portāliem un ziņām," stāsta Zuarguss.

Uz jautājumu, kas ir viena lieta, ko viņš šajā valstī gribētu mainīt, Zarmass atbildēja, ka tā ir izglītība: "Tā ir cilvēkus visvairāk ietekmējošā sistēma (pēc tam seko mediji), kas ievieš tādus ieradumus cilvēkā, kas ietekmē viņu visu mūžu. Šobrīd ir ļoti daudz negatīvu ieradumu, kā “rezultāts – eksāmeni – svarīgāks par procesu, attiecībām”, “mācos, nevis lai izprastu, bet vienkārši ķekša pēc (eksāmens)”, “tēloju, ka daru”, “mācos darīt to, kam neticu”, “ignorēju savu un citu pašsajūtu”, “es tāpat neko nevaru ietekmēt, jāpielāgojas sistēmai” utt. Un šos ieradumus var redzēt visos līmeņos sabiedrībā. Kad to sāksim mainīt, daudz kas mainīsies. Nākošais būtu, kā mazināt naudas ietekmi uz demokrātiju, jo citādi mums ir joprojām feodālā iekārta, kur feodālis var nofinansēt partiju un tā turpinās veidot likumus."

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu