Anglija un Velsa atļaus civilo partnerību arī heteroseksuāliem pāriem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Anglija un Velsa mainīs savus laulību likumus, atļaujot slēgt civilās partnerības arī heteroseksuāliem pāriem, otrdien paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

Izmaiņas tiks veiktas pēc Augstākās tiesas jūnijā pieņemtā lēmuma, ka civilo partnerību atļaušana viendzimuma pāriem, bet ne heteroseksuāliem pāriem, ir Eiropas Cilvēktiesību konvencijas pārkāpums.

Lai labotu šo situāciju, tiesa pieprasīja veikt izmaiņas likumos Anglijā un Velsā.

"Ir daudz dažādu iemeslu, kādēļ cilvēki var izvēlēties neprecēties," Konservatīvo partijas paziņojumā norādījusi Meja. "Dodot pāriem šo iespēju, mēs ceram dot viņiem un viņu ģimenēm lielāku skaidrību un drošību."

Civilā partnerība viendzimuma pāriem Anglijā un Velsā tika legalizēta 2004.gadā. Desmit gadus vēlāk tika legalizētas viendzimuma laulības.

Augstākās tiesas lēmums neattiecas uz Skotiju, kuras valdība pagājušajā nedēļā sāka konsultācijas par to, vai veikt šādas izmaiņas.

Lielbritānijas valdības publiskotie dati liecina, ka Lielbritānijā ir 3,3 miljoni neprecējušos pāru, kuri dzīvo kopā un kuriem ir kopīga finansiālā atbildība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu